Notícies

62 joves acompanyen 30 avis de la Residència Pare Vilaseca

24 desembre 2014

Acompanya un avi - 2014La Residència Pare Vilaseca ha iniciat aquest mes de desembre el projecte intergeneracional “Acompanya un avi”. Un grup de 62 nois i noies han establert un vincle d’intercanvi de vivències amb 30 persones grans que resideixen en aquesta residència gestionada pel Consorci Sociosanitari d’Igualada. Els joves voluntaris s’han compromès a dedicar una hora setmanal a visitar l’avi o àvia que se’ls hi ha assignat en funció de les seves afinitats, fins al final del curs 2014-2015, amb opció a continuar en el futur.

Els objectius del projecte són afavorir les relacions entre joves i grans, compartir vivències i diàleg, ampliar el coneixement i experiències dels joves, conèixer el funcionament d’una residència, iniciar experiències en l’àmbit del voluntariat, pal·liar la solitud i aïllament social que pateixen les persones grans, incrementar la seva autoestima, i ajudar a dignificar la vellesa. El projecte té algunes similituds amb el projecte “Apadrina un avi” que s’ha realitzat els darrers anys en vàries residències de Girona.
cagatio
El projecte igualadí es va iniciar amb una xerrada informativa als centres educatius que hi participen. També es va realitzar una sessió de formació als alumnes interessats, que van aprendre tècniques de comunicació per establir vincles amb la gent gran. La majoria dels 62 alumnes inscrits cursen primer de Batxillerat. 38 provenen de l’IES Joan Mercader, 21 de l’IES Pere Vives Vich i 3 de l’Escola Pia.

Recentment, 55 dels joves han aprofitat aquestes festes de Nadal per conèixer l’avi o l’avia que tenen assignat. La primera activitat que han fet conjuntament ha estat el caga tió, a la Residència Pare Vilaseca, fent entrega dels regals als avis. L’acollida per part dels dos col·lectius ha estat molt positiva i tant els avis com els nois i noies han gaudit molt. Els avis també van ensenyar les diferents dependències de la residència on viuen.

Ens els propers mesos es treballarà per assolir els objectius del projecte, realitzant activitats com passejar, jugar a escacs o cartes, escoltar i donar suport, facilitar la conversa i participar en les activitats i festes tradicionals que es realitzen a la residència.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor