Notícies

Desenes de persones visiten els habitatges amb serveis per a la gent gran d’Igualada

24 febrer 2008

Desenes de persones van aprofitar la jornada de portes obertes d’ahir per visitar els pisos de lloguer amb serveis per a la gent gran que el Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) ha promogut a la capital de l’Anoia. Un total de 66 habitatges adaptats de 50 metres quadrats cadascun i moblats, situats al pati de l’antic Hospital, que entraran en funcionament el mes de juny. Les persones que hi estiguin interessades hauran de presentar un full de sol·licitud a la Residència Pare Vilaseca abans del 31 de març.

Residencial Viu B és la materialització d’un projecte que té com a objectiu que la gent gran pugui romandre a casa i mantenir l’autonomia el màxim de temps possible. Per un lloguer mensual de 560 euros (aigua, calefacció, electricitat i despeses comunitàries incloses), els futurs inquilins disposaran d’un punt d’atenció les 24 hores del dia, d’un servei de neteja a fons de l’habitatge un cop al mes, cafeteria-menjador, bugaderia,gimnàs, espai d’hidromassatge, biblioteca, sala polivalent i despatx d’infermeria.També hi han serveis i equipaments opcionals, no inclosos en el lloguer, com ara plaça d’aparcament (60 euros mensuals), un traster (20 euros mensuals), atenció domiciliària, servei de bar i restaurant i neteja diària de l’habitatge.

L’alcalde d’Igualada i president del CSSI, Jordi Aymamí, va explicar que «aquests habitatges són operatius a les persones grans, amb uns serveis adaptats a les seves necessitats». La idea és «aconseguir que les persones de 65 anys o més puguin allargar al màxim la seva vida autònoma» va remarcar Aymamí.

Si el nombre de sol·licituds supera el nombre d’habitatges ofertats, es durà a terme un sorteig davant notari. És requisit imprescindible que totes les persones que vulguin demanar un pis de Residencial Viu B tinguin 65 anys o més i estiguin empadronats a la ciutat d’Igualada durant els últims set anys. També és condició bàsica que els titulars llogaters tinguin capacitat de participar en el manteniment de la llar.

D’aquí dos anys hi haurà una nova promoció de pisos per a la gent gran a l’avinguda Gaudí

El Residencial Viu B del carrer Santa Joaquima de Vedruna, 23, cantonada amb el carrer Sant Carles, no serà l’únic habitatge amb serveis que es durà a terme a la capital de l’Anoia. El Consorci Sociosanitari d’Igualada ja treballa en una segona promoció de pisos de lloguer amb serveis per a la gent gran, que es fan a l’avinguda Gaudí, al costat de la Residència i Centre de Dia Pare Vilaseca i que si es compleixen les previsions, podran entrar en funcionament d’aquí aproximadament dos anys.

El president del CSSI,Jordi Aymamí, va explicar que tindran 70 pisos amb les mateixes característiques que el Residencial Viu B. Aymamí va destacar l’ubicació d’aquesta nova promoció «que permetrà que les persones que utilitzin aquest habitatge se sentin molt a prop del centre perquè és una zona de vianants». Aymamí va informar que ja s’han fet tots els tràmits administratius entorn aquesta nova promoció i que, a hores d’ara s’està a la fase de sol·licitud de permisos i contractació de l’obra. Per tant, tot fa preveure que «d’aquí un parell d’anys siguin una realitat» va avançar l’alcalde d’Igualada.

El Consorci Sociosanitari d’Igualada és un ens públic constituït per l’Ajuntament d’Igualada i el Consorci Hospitalari de Catalunya. L’objectiu del CSSI és atendre les persones que es van fent grans i van perdent autonomia. Per tant, es vol assistir-les des del mínim nivell de dependència al màxim. En l’actualitat, el CSSI gestiona dues residències, quatre centres de dia, un hospital de dia i el Servei d’Atenció Domiciliària. Per mitjà d’aquesta xarxa d’equipaments sociosanitaris, l’organisme públic ofereix un total de 195 places de residència, 119 places de centre de dia, 40 places d’hospital de dia i més de 300 serveis d’atenció domiciliària.

Publicat a Regió7

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor