Notícies

El Consorci Sociosanitari d’Igualada, exemple de model empresarial d’èxit

30 juny 2011

El 30 de juny de 2011 el CSSI participà a Amposta en una jornada d’intercanvi d’experiències amb altres empreses considerades d’èxit. La sessió es va promoure des d’Anoia Activa en el marc del projecte ‘Treball a les 7 comarques’.

El Consorci, que gestiona 2 residències, 6 centres de dia, un hospital de dia, un SAD i 66 pisos per a gent gran, ha creat 114 llocs de treball, ha generat una inversió de gairebé 20.000.000 euros i ja supera el miler d’usuaris. El Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) va ser convidat el 30 de juny a una jornada a Amposta (Montsià) per exposar el seu exitós model empresarial. En la jornada, promoguda des del programa Anoia Activa en el marc del projecte ‘Treball a les 7 comarques’, hi van prendre part a més del Consorci altres empreses de l’Anoia i el Montsià que destaquen per l’èxit dels seus projectes empresarials.

La directora tècnica del Consorci, M. Àngels Riba, hi va explicar el funcionament de l’àmplia xarxa d’equipament públics que l’organisme ha creat per donar resposta a les diverses necessitats de la gent gran i les persones amb dependència. Aquesta xarxa inclou des de pisos de lloguer amb serveis per a gent gran, destinats a persones amb autonomia, fins a residències assistides, per a persones amb elevada dependència. Mitjançant aquesta xarxa el CSSI garanteix el que es coneix com el ‘continuum assistencial’ i pot atendre les persones que es van fent grans i van perdent autonomia oferint-los l’assistència més adequada en cada etapa d’aquest procés, des del mínim grau de dependència al màxim. M. Àngels Riba va destacar que el Consorci Sociosanitari d’Igualada dóna cobertura al 35% de la població d’Igualada major de 80 anys i fins al 75% de la població major de 85 anys, tot i que la seva actuació s’estén arreu de l’Anoia i també a altres comarques veïnes. El CSSI gestiona 2 residències (a Igualada i Santa Coloma de Queralt), 6 centres de dia (2 a Igualada, Santa Coloma de Queralt, Calaf, Piera i Masquefa), un Hospital de Dia per a persones amb malalties neurodegeneratives, 66 pisos de lloguer amb serveis per a gent gran, i un Servei d’Atenció Domiciliària que actua a tot l’Anoia, a més d’un servei d’àpats a domicili. La directora tècnica va detallar els diferents serveis assistencials que cada dispositiu específic (les residències, els centres de dia, el Servei d’Atenció Domiciliària i els pisos amb serveis) ofereix als usuaris. I va posar l’accent en els pisos de lloguer amb serveis, una alternativa cada vegada més sol•licitada per la gent gran. Aquests habitatges són una alternativa a l’ ingrés residencial i permeten a les persones majors de 65 anys que es valen per sí mateixes viure a casa amb la màxima independència. A la vegada es beneficien de serveis complementaris i de l’atenció d’un equip de professionals que els fan més fàcil el dia a dia.

Creat l’any 2004, el Consorci Sociosanitari d’Igualada ha multiplicat per set el número de persones ateses durant aquests més de sis anys d’activitat, arribant el 2010 a superar el miler d’usuaris, concretament 1.127. També ha esdevingut una important font de generació d’ocupació: ha generat 114 nous llocs de treball directes des del 2004, consolidant en l’actualitat una plantilla equivalent a 149 llocs de treball a jornada completa. A més, el CSSI ha realitzat inversions, ja sigui directament o indirectament, per un import total de 19.695.000 euros fins a desembre del 2010, xifra que s’incrementa amb els nous projectes que actualment té en marxa.

La jornada d’intercanvi d’experiències amb empresaris d’èxit es va promoure des del programa Anoia Activa, impulsat per l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Comarcal de l’Anoia per reactivar l’economia i generar ocupació a la comarca. Tant l’Anoia com el Montsià, així com unes altres cinc comarques, formen part del projecte ‘Treball a les 7 comarques’, una actuació subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançada pel Fons Social Europeu per fomentar la competitivitat d’aquests territoris. La sessió d’Amposta va comptar també amb les intervencions dels representants de les institucions que impulsen el projecte ‘Treball a les 7 comarques’ al seu municipi o comarca: el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Castor Gonell, la regidora de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, M. Àngels Chacón, i el conseller de Promoció Econòmica i Ocupació del Consell Comarcal, Josep Centellas. Tots ells van coincidir a destacar la importància de l’intercanvi d’experiències per a la millora continuada de l’empresa i l’augment de la competitivitat empresarial.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor