Notícies

El Consorci Sociosanitari d’Igualada va atendre gairebé un miler de persones el 2009

29 setembre 2010

La plantilla de professionals va créixer l’any passat fins arribar a l’equivalent a 139 persones a jornada completa, set més que el 2008 i 104 des dels seus inicis

Gairebé un miler de persones, concretament 961, van ser ateses l’any 2009 en els diversos serveis i equipaments que gestiona el Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI). Aquesta xifra certifica l’espectacular creixement que el Consorci ha experimentat exercici darrere exercici i que l’ha consolidat com el referent en l’atenció a la gent gran i les persones amb dependència no només a Igualada i l’Anoia sinó també a les comarques veïnes.

La posada en marxa de nous serveis i l’ampliació d’equipaments en el any 2010 incrementarà encara més el nombre d’usuaris i usuàries. L’objectiu del Consorci Sociosanitari d’Igualada és garantir el que es coneix com el ‘continuum assistencial’, és a dir, atendre les persones que es van fent grans i van perdent autonomia oferint-los l’assistència més adequada en cada etapa del procés. Per això l’entitat disposa d’una àmplia xarxa pública d’equipaments que van des de pisos de lloguer amb serveis per a gent gran (per a persones amb un grau mínim de dependència) fins a residències (per a persones amb una dependència elevada).

De les 961 persones ateses pel CSSI l’any passat, 340 van ser usuaris del Servei d’Atenció Domicliària (SAD), que presta assistència sanitària i social a persones que volen continuar vivint a casa seva. Des d’aquest mes de juliol del 2010, el Consorci ha ampliat el seu radi d’actuació, oferint també el SAD a tots els municipis de l’Anoia per encàrrec del Consell Comarcal. L’any passat ja va ampliar la cartera de serveis a domicili amb un servei d’àpats que va ser utilitzat per 41 persones en només sis mesos de funcionament. D’altra banda, les dues residències que gestiona el CSSI, la Residència Pare Vilaseca d’Igualada i la Residència Nostra Senyora del Carme de Santa Coloma de Queralt, van registrar el 2009 una ocupació del 99%, amb un total de 232 usuaris (177 i 55 respectivament). Així mateix, els quatre centres de dia del CSSI van donar resposta a les necessitats de 154 persones: el centre Pare Vilaseca va atendre 51 usuaris; el centre de dia Arian, també a Igualada, 54; el centre de dia Nostra Senyora del Carme, 21, i el centre de dia Casa Joan Gimferrer, a Calaf, 28. També l’Hospital de Dia Sant Jordi, que ofereix atenció especialitzada a persones amb Alzhèimer i altres malalties neurodegeneratives, ha vist créixer la seva activitat en el darrer any de funcionament, L’any 2009 va atendre fins a 135 persones. Finalment, els pisos de lloguer amb serveis Residencial Viu B van registrar l’any passat plena ocupació, amb 100 persones, 11 més que en la seva estrena l’any 2008.

L’augment d’activitat que va experimentar el CSSI l’any passat es va traduir també en la creació de nous llocs de treball. La plantilla del Consorci estava integrada el 2009 per l’equivalent a 139 persones a jornada completa, 7 més que el 2008. Des dels seus inicis el CSSI ha esdevingut una important font d’ocupació i ha creat l’equivalent a 104 llocs de treball a jornada completa.

Amb aquesta consolidada trajectòria, la voluntat del CSSI és ara continuar creixent i consolidant-se com un model a seguir. En l’actualitat el Consorci ja dóna cobertura al 75% de la població major de 85 anys d’Igualada. La seva xarxa d’equipaments públics ofereix fins a 195 places de residència, 124 places de centre de dia, 40 places d’Hospital de dia, i 66 pisos de lloguer amb serveis. La xarxa s’ampliarà amb projectes que aviat seran una realitat. Entre aquests destaquen completar l’ampliació de la Residència Nostra Senyora del Carme (que creixerà fins a les 70 places), ampliar la part antiga de la Residència Pare Vilaseca, construir la segona promoció de pisos de lloguer amb serveis, amb 71 nous habitatges, i la construcció d’un nou equipament a la Pobla de Claramunt, amb 62 places de residència i 10 de centre de dia. A aquests projectes en marxa s’hi sumen d’altres projectes en estudi.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor