Notícies

El CSSI signa el contracte de les obres del Centre de Dia Montserrat

31 octubre 2014
Marc Castells i Josep Bigas durant la signatura del contracte

Marc Castells i Josep Bigas durant la signatura del contracte

Avui, divendres 31 d’octubre, s’ha signat el contracte entre el Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i l’empresa constructora Bigas Grup per realitzar les obres que crearan el nou Centre de Dia Montserrat situat a l’edifici i jardins de l’antiga Llar d’infants La Ginesta, al barri de Montserrat d’Igualada.

Les obres s’han adjudicat mitjançant un procediment obert en què l’empresa Bigas Grup ha resultat guanyadora ja que ha presentat el millor projecte tant a nivell tècnic com a nivell econòmic. La seva oferta ha inclòs una baixa del 15,62% respecte el preu de licitació i també ha inclòs millores en el projecte valorades en un 5,24%. Per tant, globalment ha suposat una reducció d‘un 20,86% respecte el pressupost inicial i un important estalvi per al CSSI.

Està previst que les obres comencin d’aquí un mes, amb una durada total d’execució de 10 mesos, fet que ha de permetre disposar del nou centre a partir de la tardor de 2015. També està previst obrir una petita plaça davant la nova entrada principal de l’edifici, fet que permetrà millorar l’accessibilitat al seu entorn. El nou centre de dia Montserrat disposarà de 49 places i permetrà traslladar-hi l’activitat que el CSSI està realitzant en el centre de dia Arian, en un local on actualment s’està pagant lloguer.

Entrada principal del futur Centre de Dia Montserrat

Entrada del futur Centre de Dia Montserrat

El nou centre s’ha dissenyat per adequar-los a totes les normatives vigents d’accessibilitat, usabilitat i seguretat, adaptant l’edifici i els jardins a les necessitats dels futurs usuaris, persones grans d’Igualada i comarca, i millorant l’eficiència energètica de l’edifici mitjançant un sistema de geotèrmia. El centre disposarà de 730 m2 construïts i més de 2.000 m2 de jardins.

En la signatura del contracte hi van ser presents Marc Castells, alcalde d’Igualada i president del CSSI, Jordi Ferrer, gerent del CSSI, i Josep Bigas, gerent de Bigas Grup. Marc Castells afirmà que “amb l’obertura d’aquest nou centre assegurem la presència d’un equipament modern al barri de Montserrat amb funcions socials i de servei públic, i molt necessari degut a l’evolució demogràfica de la ciutat, i alhora aprofitem de forma racional el patrimoni municipal donant un nou ús a l’edifici”.

El Consorci Sociosanitari d’Igualada és organisme constituït per l’Ajuntament d’Igualada i el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) que ofereix una atenció integral, social i sanitària, a la gent gran i a persones amb dependència d’Igualada i comarca per millorar la seva qualitat de vida i potenciar la seva autonomia. Gestiona la residència i centre de dia Pare Vilaseca, el centre de dia Arian, el centre de dia Mar i Cel de Piera, l’Hospital de dia Sant Jordi, els pisos amb serveis ViuB1 i ViuB2 i els serveis d’atenció domiciliaria i d’àpats a domicili.

Bigas Grup és una empresa amb seu a Granollers especialitzada en l’execució d’obres de rehabilitació, edificació i obra civil, tant a l’àmbit privat, com per a l’Administració Pública. Disposa d’un trajectòria de dues dècades amb una afluència contínua d’obres i una presencia consolidada al mercat. A la ciutat d’Igualada ha realitzat obres com la rehabilitació de l’Adoberia Bella, la reforma de l’antic hospital per acollir el centre de simulació 4DHealth, i la construcció de l’heliport del nou hospital.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor