Notícies

Els habitatges amb serveis per a gent gran d’Igualada reben 142 sol·licituds en total

4 abril 2008

Els pisos de lloguer amb serveis per a la gent gran que el Consorci Sociosanitari Sanitari d’Igualada ha promogut a Igualada han rebut 142 sol·licituds, tot i que 22 han estat desestimades perquè no complien els requisits. Ara s’entra en una fase d’elaboració d’informes i avaluació dels candidats. Encara no s’ha fixat la data del sorteig els 66 habitatges adaptats de 50 metres quadrats cadascun i moblats, situats al pati de l’antic Hospital i que entraran en funcionament el mes de juny.

La regidora de Salut i Acció Social de l’Ajuntament d’Igualada, Pilar Salat, es mostra satisfeta per «l’excel·lent resposta» que ha tingut aquesta convocatòria pel Residencial Viu B. Salat ja va avançar que de les 112 sol·licituds, ja se n’han detectat 17 que no compleixen els requisits d’empadronament a la ciutat d’Igualada ni de l’edat (han de ser persones de 65 anys o més). Per tant, es contempla que un cop fet el sorteig dels pisos nominals davant de notaria, una trentena de sol·licituds quedin en llista d’espera. Una llista «dinàmica» va remarcar Salat i que s’elaborarà a partir d’un nou sorteig a partir de números.

Residencial Viu B és la materialització d’un projecte que té com a objectiu que la gent gran pugui romandre a casa i mantenir l’autonomia el màxim de temps possible. Per un lloguer mensual de 560 euros, els futurs inquilins disposaran d’un punt d’atenció les 24 hores del dia, d’un servei de neteja a fons de l’habitatge un cop al mes, cafeteria-menjador, bugaderia,gimnàs, espai d’hidromassatge, biblioteca, sala polivalent i despatx d’infermeria. També hi han serveis opcionals, no inclosos en el lloguer, com ara plaça d’aparcament (60 euros mensuals), un traster (20 euros), atenció domiciliària, servei de bar i restaurant i neteja diària de l’habitatge.

Nova promoció de pisos amb serveis d’aquí a dos anys

El Consorci Sociosanitari d’Igualada ja treballa en una segona promoció de pisos de lloguer amb serveis per a la gent gran, que es fan a l’avinguda Gaudí, al costat de la Residència i Centre de Dia Pare Vilaseca. Si es compleixen les previsions, podran entrar en funcionament d’aquí aproximadament uns dos anys. Els pisos tindran 70 pisos amb les mateixes característiques que el Residencial Viu B. Segons va informar en el passat mes de febrer el president del CSSI, Jordi Aymamí, ja s’han fet tots els tràmits administratius entorn aquesta nova promoció i, a hores d’ara s’està a la fase de sol·licitud de permisos i contractació de l’obra. El Consorci Sociosanitari és un ens públic constituït per l’Ajuntament i el Consorci Hospitalari. L’objectiu del CSSI és atendre les persones que es fan grans i van perdent autonomia.

Publicat a Regió7

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor