Notícies

La segona Alzheimer Race recull 2.683€

3 novembre 2016

????????????????????????????????????La segona edició de la cursa i caminada solidària Alzheimer Race, celebrada a Igualada el passat 18 de setembre, ha tancat el seu balanç econòmic fent una aportació de 2.683€ a favor de la delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB).

La cursa, organitzada per l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, va comptar amb 963 participants que van recórrer el passeig Verdaguer i l’anella fluvial per aquesta causa solidaria, i amb 87 voluntaris que van col·laborar en l’organització.

El passat dimecres dia 2 de novembre, l’Alcalde i President del CSSI, Marc Castells, va rebre els organitzadors de la cursa, encapçalats per Joana Varea, Presidenta de l’AFAB Anoia, Menchu Vélez, treballadora social de l’Hospital de Dia Sant Jordi, i Núria Solà, responsable de l’Hospital de Dia Sant Jordi, que van fer un balanç molt positiu d’aquesta iniciativa solidaria. L’èxit de les dues primeres edicions fa que els organitzadors ja hagin anunciat que la cursa tindrà continuïtat l’any vinent, amb una tercera edició prevista per al diumenge 17 de setembre de 2017.

Els fons recaptats per la cursa es dedicaran a les activitats que duen a terme les persones que formen la delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) i que tenen previst continuar la seva tasca creant una nova associació d’àmbit específicament anoienc i dedicada als familiars i malalts d’Alzheimer i altres demències.

2016_09_19a-corredors-i-caminants-a-punt-de-sortir-foto-de-josep-balcellsEntre els seus objectius hi ha orientar i assessorar als cuidadors i afectats, i sensibilitzar, donar a conèixer i fer visible la malaltia a la comunitat. Per fer-ho possible duen a xerrades, tallers, projectes educatius i activitats com l’Alzheimer Race. Les xerrades són obertes a tothom i es realitzen els últims dijous de cada mes a les 6 de la tarda al Casal Cívic Montserrat, al carrer Orquídies 7 d’Igualada, tractant temàtiques relacionades amb les demències amb l’objectiu d’assessorar i informar als cuidadors i poder oferir eines per aplicar al dia a dia. Entre els temes tractats hi ha el Deteriorament Cognitiu Lleu versus Alzheimer, la gestió dels trastorns de conducta, els recursos i prestacions socials, l’alimentació en la tercera edat, les transferències i mobilitat, símptomes i fases de l’Alzheimer i altres demències, cuidar el cuidador, etc. Aquestes xerrades també estan obertes a altres municipis de l’Anoia que ho sol·licitin.

També es realitzen activitats per a cuidadors com són els tallers de memòria de caràcter preventiu, que es duen a terme a l’Hospital de dia Sant Jordi els dilluns i dimecres de 15.15 a 16.45.

Una altra acció nova és el Projecte Conte, que pretén sensibilitzar i educar a la població escolar en el tracte vers les persones grans i específicament amb les persones amb demència. Els professionals de l’Hospital de dia Sant Jordi i els membres de l’AFAB crearan i dissenyaran un conte i es desplaçaran a totes les escoles que ho sol·licitin per narrar-lo als nens, començant a les escoles d’Igualada i continuant a les de l’Anoia. L’objectiu es donar un altre visió de la malaltia i la seva afectació, reforçant la idea que les capacitats es perden però no les emocions, que són les que perduren al llarg de la vida de qualsevol persona.

També es col·laborarà en les activitats de la setmana de la gent gran a Igualada mitjançant alguna xerrada o conferència.

Tot això no seria possible sense la participació i col·laboració dels corredors, caminants, voluntaris i les entitats i empreses col·laboradores que van realitzar aportacions econòmiques o donacions a aquesta segona edició de la cursa, com Alicia Balsells podologia, Amma Vilanova del Camí, Aqualata Brodats, Aquasos, l’Art de la Llum, l’Associació de Botiguers i Comerciants del Mercat de la Masuca, Bar-Restaurant Bonavista, Cafes Mythic, Cal Font Wellness Centre, Caldo Aneto, Camins De Vent, Cansaladeria i carnisseria Esquius, Cansaladeria Joan Montiel, Cansaladeria Mª Àngels Solé, Cansaladeria Olga Rovira, Cansaladeria Tudela, Carnisseria Durán, Catering Ca la Nuri, Caves Bohigas, Celler Can Figueres, Comité d’Empresa del CSSI, Cosmètica PUR, Cuinox mobiliari de cuina, Dillepassa, Especialitats Elèctriques Lausan, Farmàcia Cristina Casas, Flors Roset, Forn de pa Cal 21, Forn i cafeteria Pànem, Fotos Roig, Fruiteria Carme, Fruiteria Lluis, Fruites i verdures Arnau, Fruits Secs Térmens, Fruits Secs Torra, Gumà Assegurances, Hineutra, KOMpe, L’Herbolari del Mercat de la Masuca, La Cassoleta de cal Font, Les Confeccions, Magatzems Faro, Més Motor Anoia, Micu Micu, Odenauto, Ous Marimon, Pastisseria i fruits secs Anna, Peix Fresc Xaloc, Peixaters Toni Ortiz, Peixos Vila Massana, Perfumeria Cal Gaspar, Pintures R. Torrecillas, Punto Blanco, RailHome BCN, Red Music, Reformas F. Castellano, Rètols Planell, Servisimó, Sumex, Supermas, SusiGris Bolets, Taxis Igualada, Tecnocolor, Tripería Amado, Tuga, Unigràfic, i els Ajuntaments d’Igualada, Òdena, la Pobla de Claramunt  i Vilanova del Camí.

En l’organització també hi van col·laborar Creu Roja Anoia amb la cessió d’una ambulància i personal voluntari, la Fundació Sociocultural Atlas, amb voluntaris repartits pel recorregut de la cursa, Therana Teràpies Naturals Cos i Ment, amb massatgistes, Aquasos, Ocisport, Anima’ns, l’Associació Coopera’t i el fotògraf Josep Balcells amb ajuda en l’organització.

Aquesta edició comptà amb el suport de personatges que van gravar vídeos a favor la causa i publicats al Facebook de la cursa, incloent els del cantant Lluís Llach, les actrius Amparo Moreno, Montse Morillo, Rosa Gàmiz, Aída Flix i Lloll Bertran, els actors Jordi Martí i Albert Salazar, els atletes del CAI, i l’alcalde, Marc Castells. El pilot Jordi Viladoms també entregà obsequis signats per ell per donar suport a la cursa.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor