Notícies

Leitat cedeix un respirador al 4D Health per a formar professionals

21 setembre 2020

Es tracta del primer respirador de campanya 3D validat mèdicament i industrialitzable

El centre tecnològic Leitat ha cedit al centre de simulació i innovació 4D Health un respirador, model LEITAT 1, que es destinarà a la formació de professionals de l’àmbit de la salut.

Aquest producte sanitari ha estat entregat avui dilluns, dia 21 d’octubre, pel Dr. Manel Balcells, Comissionat de Salut de Leitat, Director del CIMTI i President del Consell Assessor del Departament de Salut de la Generalitat, en un acte en que hi han participat Carme Riera, Primera Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Ferrer, Gerent del Consorci Sociosanitari d’Igualada, Franc Espinar, Director de projectes del 4D Health, i Míriam Hidalgo, responsable de formació del 4D Health.

El respirador LEITAT 1 és un dispositiu ideat per mantenir en suport vital al pacient en situació d’insuficiència respiratòria greu que requereix intubació i ventilació mecànica invasiva. Va ser desenvolupat per iniciativa solidària en un termini molt breu davant de l’emergència sanitària provocada pel COVID-19 i té com a objectiu descongestionar els serveis de urgències i UCIs com a respirador de campanya acreditat. El LEITAT 1 va ser creat a través d’una aliança entre el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), HP i Leitat, i amb la col·laboració de CatSalut, el Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i l’Hospital Parc Taulí. Va funcionar correctament en les primeres proves realitzades amb pacients afectats per COVID-19 a la UCI del Parc Taulí, i el seu ús es va ampliar posteriorment a diversos hospitals de Catalunya.

L’aportació d’aquest respirador al 4D Health permetrà al centre utilitzar-lo en les seves activitats formatives amb simulacions presencials i virtuals relacionades amb l’atenció del malalt crític que requereix de ventilació mecànica artificial.

El 4D Health Innovation Simulation Center és un centre de simulació que té com objectiu augmentar la seguretat dels pacients. Es dedica a l’entrenament i formació per a professionals vinculats amb el sector de la salut, que ofereix una ampli ventall de serveis personalitzats a cada institució, i s’hi desenvolupen projectes d’innovació relacionats amb el procés de desenvolupament de productes tecnològics, protocols i processos assistencials.

Leitat és un centre tecnològic amb més de 100 anys d’història i més de 350 professionals, la missió del qual és col·laborar amb empreses i altres entitats per crear valor econòmic, social, industrial i sostenible a través de projectes I+D+2i i processos tecnològics des de la innovació i la creativitat. Leitat està reconegut pel Ministeri d’Economia, Industria i Competitivitat i actualment és una de les entitats de referència a nivell estatal i europeu en la gestió de tecnologies.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor