Notícies

L’Hospital de dia Sant Jordi inicia el projecte de “La Convidada” amb la Marina Capitán

10 març 2023

L’Hospital de dia Sant Jordi d’Igualada ha iniciat un nou projecte que té com a objectiu apropar l’art i la cultura a les persones usuàries i altres persones vinculades amb aquest centre gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI).

Un cop al mes l’Hospital de Dia farà “La Convidada” i rebrà la visita d’una persona convidada d’interès, escollida de forma conjunta i que vulgui aportar els seus coneixements i experiència.

El projecte consta de les següent parts. En primer lloc, la persona convidada fa arribar un vídeo de presentació i material per exposar al centre. Durant tot el mes es treballa sobre aquesta exposició i materials. Posteriorment la persona convidada fa una visita al centre i comparteix el seu projecte personal i artístic. La visita finalitza tot compartint un vermut alhora que les persones usuàries fan una entrevista. Finalment, es fa un retorn de forma pública a la societat publicant la visita a les xarxes socials i mitjans locals.

Per iniciar el projecte, aquest mes de març la persona convidada ha estat la Marina Capitán, psicòloga general sanitària i autora del poemari “A mí misma”. La Marina ens va fer arribar uns exemplars del seu llibre per poder treballar-lo i un petit vídeo de presentació per iniciar el vincle amb les persones usuàries.

Durant les següents setmanes vam treballar els seus poemes i a partir d’aquests es va elaborar l’entrevista. Hi va haver molt interès per part de tothom, i gràcies a l’entrevista l’autora ens va poder transmetre les seves inquietuds i valors. La Marina ens va explicar que ha escrit des de sempre i la escriptura ha estat la seva forma d’expressar-se i de drenar les seves emocions i inquietuds. S’inspira en les situacions i persones que a ella li marquen i sobretot en ella mateixa, i d’aquí el nom del seu poemari, ja que va començar a escriure per a ella mateixa. Moltes gràcies Marina per ser tant transparent i atrevir-te a compartir la teva intimitat. Fins el divendres 17 de març la seva obra estarà exposada al centre.

Si algú té interès en ser la persona convidada dels propers mesos, pot posar-se en contacte amb l’Hospital de Dia mitjançant el correu hdsantjordi@cssi.cat

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor