Notícies

Masquefa tindrà una residència per a persones grans de 84 places

Divendres 24 d’octubre, els alcaldes de Masquefa, Xavier Boquete i d’Igualada, Jordi Aymamí, varen signar el conveni entre l’ajuntament masquefí i el Consorci Sociosanitari d’Igualada -que presideix Aymamí- mitjançant el qual es podrà construir a Masquefa una residència per a persones grans amb una capacitat de 84 places.

L’Ajuntament de Masquefa i el Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) ja han signat el conveni per fer a Masquefa un equipament per a la gent gran que inclourà una residència de 84 places, un centre de dia de 30, un casal d’avis i 16 apartaments de lloguer amb serveis, a més d’un servei d’atenció domiciliària

El projecte el promou l’Ajuntament en col·laboració amb el Consorci, ens públic que acredita una àmplia experiència en la construcció i gestió d’equipaments per a la gent gran. El CSSI oferirà assessorament tècnic i logístic per a la construcció de l’equipament i, un cop fet, en gestionarà l’activitat. Aquest equipament sociosanitari és un dels projectes de més envergadura que s’executaran a Masquefa. És fruit de la voluntat de l’Ajuntament d’atendre les diferents necessitats de la gent gran i les persones amb dependència. El pressupost és d’aproximadament 9 milions d’euros.

L’acord el van signar l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, i l’alcalde d’Igualada i president del Consorci, Jordi Aymamí. Boquete va destacar que la creació d’aquest equipament “és un repte” i va explicar que “donarà resposta a les necessitats no només de la gent gran que actualment viu a la vila sinó també a les famílies de les persones que hi han arribat en els darrers anys”. Aymamí va recordar que el Consorci “ja va néixer amb la voluntat de col·laborar amb els municipis de la comarca per tirar endavant conjuntament equipaments que millorin la qualitat de vida de les persones”.

L’Ajuntament i el CSSI ja tenen un primer esbós de l’equipament, el qual es mostrarà al Casal de la Gent Gran i als vilatans per recollir aportacions i consensuar el projecte definitiu.

Dos edificis

La residència, el centre de dia i el casal d’avis ocuparan part de l’antiga Fàbrica del Cartró, i els apartaments tutelats es faran en l’esplanada d’aquesta fàbrica. La residència, de 2.500 m2, oferirà un servei d’acolliment permanent o temporal. El centre de dia, amb 600 m2, serà un servei de suport a les persones dependents per ajudar-les a fer les tasques de la vida diària i afavorir que segueixin vivint a casa. Els 16 habitatges de lloguer ocuparan 1.650 m2 i permetran als usuaris gaudir de la tutela de professionals sociosanitaris i de serveis comuns. El casal, amb 500 m2, serà un espai obert a tothom per a l’agrupament i la convivència de la gent gran. També hi ha previstos un centre de fisioteràpia i rehabilitació de 500 m2 i una sala d’actes i d’exposicions de 600 m2.

 

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor