Notícies

Nuria Solà, artista convidada del mes de març a l’Hospital de dia Sant Jordi

30 març 2023

Aquest mes de març l’Hospital de Dia Sant Jordi d’Igualada ha rebut com a persona convidada a la Núria Solà, infermera de professió i artista, i que havia estat directora de l’hospital de dia. És la segona persona que participa en el projecte de “La Convidada”, organitzat pel centre, i en aquesta ocasió amb el títol de “Nuria Solà, l’art de cuidar, pintar i interpretar”.

La Núria va fer arribar alguns dels seus quadres i dibuixos, que estaran exposats fins el proper 11 d’abril a l’Hospital de dia Sant Jordi, i va enviar un vídeo de presentació i part de les seves obres. Durant els següents dies les persones usuàries de l’hospital de dia van anar treballant sobre les obres de la Núria, i van anar recollint preguntes que li volien formular, sobre curiositats i altres dubtes en relació a la seva trajectòria artística. Hi va haver molt d’interès per part de les persones usuàries i l’equip de professionals del centre, ja que la Núria és una persona molt estimada al Sant Jordi.

La Núria finalment ens va visitar el divendres 24 de març i ens va explicar que prové d’una família on també hi ha d’altres artistes. El seu tiet era Carlos Miguel Solà, compositor i actor de cinema, i el seu pare, Ton Solà, també havia estat protagonista de cinema amateur.

Ens va explicar que sempre ha pintat i dibuixat molt bé, però no és fins fa 10 anys que ha tingut més temps per dedicar-s’hi, i que començà a fer classes i a fer quadres. Ha fet molts quadres al llarg de la vida, i la majoria els ha regalat. Comentà que els més bonics els ha anat regalant a persones que són importants per ella, i que d’aquesta manera un trosset d’ella està repartida pel món.

Un dels seus lemes de vida és: “Proposa’t gaudir del que fas! Del camí i no del resultat!”. Seguint aquesta consigna les persones usuàries del centre van fer amb ella un tastet de l’art de pintar, i es va organitzar un petit taller de pintura per gaudir d’aquesta experiència.

La seva inspiració neix quan troba un desafiament o un gran repte. Li agrada molt que en els seus quadres hi hagi contrast de llum i ombres. El quadre que va pintar amb menys temps el va fer amb 30 minuts. També ens va explicar que pintar va ser una important via d’escapatòria durant el confinament, ja que sentia molta frustració al no poder ajudar ja que feia poc temps que s’havia jubilat i pintava quadres amb llum per aportar lluminositat al moment.

Entranyable companya ens has tornat a meravellar, i des de l’hospital de dia et donem gràcies per tornar-nos a acompanyar un cop més!

Per al proper mes d’abril, l’artista convidada serà Raquel Riba Rossy, coneguda com a Lola Vendetta.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor