Notícies

Pablo Barredo parla amb els cuidadors al CSSI

22 febrer 2018

El passat dijous dia 22 es va fer la xerrada “Cuidadores: un universo de emociones” a la nova sala d’actes de la Residència Pare Vilaseca, a càrrec de Pablo A. Barredo, autor del blog “Diario de un cuidador” i creador de la Fundació Diario de un cuidador que es preocupa dels drets i benestar dels cuidadors i ex-cuidadors.

Pablo Barredo és un ex-cuidador que, com molts professionals del sector de les demències, intenta compartir els seus coneixements i eines amb la voluntat d’ajudar a altres cuidadors. Pablo, que actualment viu a Logronyo, va parlar amb un llenguatge molt entenedor i pausat, transmetent diferents realitats ja que cada malalt és un món. Va iniciar la xerrada explicant el seu vincle emocional amb Igualada, ciutat on va treballar el seu pare durant molts anys, a la fàbrica tèxtil Vives Vidal, mentre la família vivia a Barcelona. Fa 10 anys el pare va morir, i poc després en Pablo, el més petit dels germans, va començar a cuidar la seva mare malalta d’Alzheimer, tasca a la que es va dedicar en cos i ànima durant 5 anys fins que ella va morir l’any 2013. Posteriorment, l’any 2015 va crear la Fundació Diario De Un Cuidador, la primera organització sense ànim de lucre dedicada a la figura dels cuidadors i ex cuidadors de persones dependents.

La missió de la Fundació Diario De Un Cuidador es centra en acompanyar i cuidar al cuidador des que arriba el diagnòstic i durant tot el procés, acompanyar i cuidar de l’ex-cuidador des que mor la persona dependent ajudant-lo a reconstruir la seva vida, formar als cuidadors, als seus familiars i a professionals del sector sociosanitari, sensibilitzar a la societat, lluitar perquè es rescati la ‘Llei de Dependència’ i s’estableixi Espanya el ‘Plan Nacional de Alzheimer y otras demencias’ que reclama la OMS i que contempli tant a cuidadors com a ex-cuidadors.

En Pablo va explicar que l’Estat s’estalvia una quantitat enorme de diners gràcies a la tasca que fan els cuidadors, i per aquest motiu va reclamar un millor tracte pels cuidadors, i ajuts per ex-cuidadors que vulguin trobar una nova feina en el sector d’atenció a les persones, aprofitant la tota la seva experiència adquirida. La xerrada va acabar amb un bon nombre de preguntes i intervencions per part dels assistents.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor