Notícies

La vuitena Alzheimer Race assoleix més d’un miler de participants

27 setembre 2023

El matí del passat diumenge 24 de setembre, va tenir lloc a Igualada la vuitena edició de l’Alzheimer Race, cursa i caminada solidària que va comptar amb més d’un miler de persones inscrites i altres que també s’hi van sumar com acompanyants, així com més d’un centenar de voluntaris que van ajudar en l’organització. Enguany l’Alzheimer Race va mantenir el format de cursa i caminada, amb un recorregut de 5 km molt semblant al de l’any passat, i més curt que en les primeres edicions degut a les obres que encara es fan del nou pont que connectarà Igualada amb la Ronda Sud. Es tracta d’una cursa i caminada solidària que recull fons per a l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA), organitzada amb l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i l’Ajuntament d’Igualada.

A partir de les 8 del matí es va procedir a l’entrega de samarretes i dorsals a les persones que no ho havien recollit els dies anteriors a la cursa. A les 9 va començar un escalfament coreografiat a càrrec de Gimnàstica Hipopressiva Fanny i a les 9:30 es va fer la sortida dels corredors i corredores, i just després, de les persones que caminaven, que van omplir la ciutat amb el color taronja de les samarretes d’enguany.

El recorregut, amb sortida i arribada a la plaça de la Masuca, va passar pel passeig Verdaguer, on hi havia instal·lats els expositors de la fira multisectorial i d’artesania de FirAnoia, i va continuar pel carrer Trobadiners, l’avinguda Gaudí, i un primer tram de la Ronda del Rec. Va pujar pel carrer de la Creueta, passant per davant de l’Alberg de Cal Maco, on hi havia un avituallament amb coca i aigua. Després de baixar pel carrer de Sant Faust i de seguir pel Rec es va pujar pel carrer Santa Joaquima Vedruna i la plaça de la Bomba fins a l’arribada, amb un recorregut total de prop de 5 km.

A la plaça de la Masuca va tenir lloc una actuació del grup de música Disco54, banda tribut a la música disco. Finalment de 11:30 a 12:00 es va fer l’entrega de premis als millors classificats i el tradicional sorteig dels premis principals. L’alcalde, Marc Castells, que va participar a la caminada i que després va anar a presidir els actes de la Fira, va delegar l’entrega de premis en Carme Riera, Primera Tinent d’Alcalde, i en Montse Duch, Regidora d’Hisenda, Urbanisme, Règim Intern i Coordinació, que van acompanyar a Núria Solà, Presidenta d’Honor d’AFADA i Jordi Ferrer, Gerent del CSSI, i a Ismael Miquel, presentador de l’acte.

Es va fer un reconeixement a les 2 persones més grans inscrites, Ernest Compte i Conxita Pujadó, i als dos nadons mes joves inscrits, Greta Maturana i Biel Ramos. Posteriorment es van donar els premis als primers classificats de cada categoria. En categoria Junior Femenina de 12 a 18 anys, les dos primeres van ser Isona Carné i Laia Carné. En categoria Junior Masculina, els tres primers van ser Mario Iglesias, Martí Castellano i Aleix Gasulla. En Sènior Femenina de 19 a 29 anys, les tres primeres van ser Marta Riado, Nuria Martos i Marta Rotxés. En Sènior Masculina els tres primers van ser Bernat Seuba, Josep Moncunill i Pau Calvet. En Màster Femenina de 30 a 50 anys les tres primeres van ser Francina Gonzalez, Laia Foved i Marta Segura. En Màster Masculina els tres primers van ser Albert Alegre, David Busquets i Oscar Plaza. Finalment, en Veterà Femenina de més de 50 anys, les tres primeres van ser Assumpta Castelltort, Raquel Perez i Montserrat Sala, i en Veterà Masculina els tres primers van ser David Armengol, Francisco Camacho i Xavier Marimon. Els temps i classificacions de les persones participants a la cursa es poden consultar a sportmaniacs.com/ca/races/alzheimer-race-2023 i les fotografies de la cursa i caminada es poden veure al Flickr del CSSI.

Per acabar, es va sortejar una tablet, dos vals de 50€ per usar al Supermas, i dos cistelles amb fruita de Fruiteria Carme.

Aquesta vuitena edició de la cursa ha comptat amb el suport d’entitats i empreses col·laboradores que han realitzat aportacions econòmiques o donacions, com 1915 original, A grams, Afflelolu, Afisiona, Agencia Mirasol Catalana, Autoaccessoris Albert, Autoelectricitat Fermí Valls, Banc Santander, Bar del Mig, Bar Dimar, Bon Preu Esclat, Bric Servei, Ca la Nati, Cafès Novell, Cafeteria Andorra, Cal Maco ,Caldo Aneto, Camins de vent, Cansaladeria Esquius, Cansaladeria Mª Asunción, Cansaladeria Marta Bordas, Castell perruquers canins, Càtering ca la Nuri, Cellers Figueres, Centre Innovació Anoia, Chupa Chups, Clínica dental Capitán Igualada, Comitè del CSSI, Dillepasa, Duran carnisseria, El Pinta Pedrer, El Vapor Outlet, Esports Garcia,Excavacions, grues i Formigons Vilanova, S.L, Farmàcia Cristina Casas, Farmàcia Escoles, Farmàcia Juve, Farmàcia Massana, Farmàcia Pagès, Farmàcia Tous, Ferreteria la Tossa, Ferreteria TOOLS, Forn de pa Sant Magí, Fruiteries Carme i Lluis, Fruites Andorra, Fruits secs Anna, Geral Filtros, Global Salut, Granges Marimon, Igualavins, Joan Segura Soler, La Farmàcia d’Òdena, La Polleria de Merche i Eli, La Rebosteria, La Tossa productes làctics, Les Confeccions, Les Fornitures, Lorena estilista, Loteria de Vilanova, Mel i torrons Alemany, Mips, Naturterapias, Noroc Consulting, Ocisport, Òptica Valls, Opticalia, Oscar Pastisser, Parc Motor, Pasta Fresca, Peixos Rosa, Pere Bosch roba laboral, Pizzeria La Rúcola, Pla Planxa + pintura, Plantes Rosset, Podologia Alba Carrascosa, PodoloIgd, Punto Blanco, Radio Sala, Ralli Pintures, Restaurant Xinès Emperador, Rètols planell, Roig Fotograf’s, Servisimó, Súmex, Supermas, Tècnical, Tecnocolor, Therana, Unigràfic, Vending Martínez, Veter Center, Vilanova Sarda, Vincles Judit Junyent, Xaloc.
En l’organització també hi ha col·laborat Creu Roja Anoia amb la cessió d’una ambulància i personal voluntari, Therana Teràpies Naturals amb el servei de massatges, i el fotògraf Josep Balcells.

Totes les persones que hi han participat i col·laborat ho han fet possible. Comptem amb ells i elles per la propera edició!

21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer

L’activitat forma part de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra cada any, el 21 de setembre, i que a Igualada compta amb activitats organitzades per l’Hospital de Dia Sant Jordi del CSSI i l’AFADA, que reuneixen esforços per tal de sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta malaltia.

L’AFADA (www.afada.cat) és una associació sense ànim de lucre creada a l’any 2016 amb la finalitat de donar suport, assessorar i informar a les persones diagnosticades amb Alzheimer i altres demències i/o als seus familiars. És successora de la delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) que va néixer l’any 2000 recollint la necessitats dels familiars de malalts d’Alzheimer, en aquells moments amb manca de recursos socials i informació relacionada amb la pròpia malaltia. La desconeixença d’aquesta es feia palesa en les famílies i calia un paraigua que donés cobertura no només a les necessitats de les persones malaltes sinó també a les persones cuidadores i famílies.

L’Hospital de Dia Sant Jordi va obrir les portes el desembre de 2005. Dóna servei assistencial a persones amb deteriorament i trastorns cognitius i demències com l’Alzheimer, i a les seves famílies. Ofereix atenció mèdica, psicològica i social que ajuda a recuperar i millorar l’autonomia de les persones ateses i permet fer un seguiment individualitzat i una avaluació periòdica de cada pacient. És un centre gestionat pel CSSI en un edifici de la Fundació Catalunya – La Pedrera.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor