Notícies

Un miler de persones han participat a la sisena Alzheimer Race que recull 4500 €

6 octubre 2021

El cap de setmana del 25 i 26 de setembre va tenir lloc la sisena edició de la Alzheimer Race, caminada solidària organitzada per l’Hospital de Dia Sant Jordi d’Igualada i l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA) amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada. Degut a la pandèmia, l’any 2020 la cursa no es va poder celebrar i en l’edició d’aquest any no s’ha fet un esdeveniment presencial multitudinari sinó s’ha adoptat un nou format, en el qual els participants han caminat o corregut durant el cap de setmana, allà on han volgut, i han comptabilitzat les passes que han fet gràcies a un rellotge proporcionat per l’organització.

Aquesta edició ha comptat amb un total de 956 participants que han realitzat un total de 8.259.327 passes i la recaptació econòmica neta ha estat de 4512,37 euros que es dedicaran íntegrament a la lluita contra l’Alzheimer. L’altre objectiu de l’esdeveniment és sensibilitzar i informar la població pel que fa a aquesta malaltia degenerativa de les cèl·lules cerebrals, que a Catalunya afecta més de 112.000 persones. El lema d’aquesta edició ha estat “Seguim caminant per sumar junts”.

Els participants d’aquesta edició han caminat o corregut per llocs com Bèlgica, Andalusia, Menorca, Bilbao, la Pica d’Estats, la Muntanya de Montserrat, Salou i indrets de la comarca de l’Anoia com la Fou, Copons, el Castell de la Pobla de Claramunt i les anelles verdes d’Igualada. El participant més jove, Nil Torrecillas Mateos, i el de més edat, Ernest Compte Gumà, han rebut un obsequi de l’organització.

Aquesta sisena edició ha comptat amb el suport d’un grup de voluntaris i d’entitats i empreses col·laboradores que han realitzat aportacions econòmiques o donacions, com l’Ajuntament d’Igualada, Agència Mirasol Catalana Occident, Tecnical, Veter Center, Comitè de treballadors/es del CSSI, Ajuntament d’Òdena, Farmàcia Massana, Hineutra, Sumex, Autoelectricitat Fermí Valls, Noroc Consulting, Pànem, El Corc, Gerard Jardins, Automoció Albert Valls, Ferreteria la Tossa, Pla Planxa + pintura, Bric Servei, Centre innovació Anoia, Fruiteria Carme i Lluis, Supermercats Supermas, Caldo Aneto, Condis, Esclat, la caixa, Theerana, ètics coffe, Mel i torrons Alemany, Rètols planell, Cellers figueres, Càtering ca la Nuri, Essència Alquímica, Marmeles, Cafès novell, Club atlètic Santa Coloma (CASC),Forn de pa Sant Magi, Tecnocolor, Bar Restaurant Mar i Terra, Esport Garcia, Fotògrafs Roig, Unigràfic, Flors Rosset, Xaloc, Les Confeccions, Nyam Nyam, Camins de Vent, Farmàcia Cristina Casas, Farmàcia Escoles, A grams, 1915 original, Opticalia, Global Salut, Pere Bosch roba laboral, La casa dels aromes, La Polleria de Merche i Eli, Peixos Rosa, Fruits secs Anna, Bar Dimar, Duran Carnisseria, Cansaladeria Esquius, Cansaladeria Maria Asuncion, Granges Marimon, Vincles osteopatia Judit Junyent, Arrels de vida, Cafeteria Andorra, Òptica Valls, Naturterapias, Montse Rubio tallerista, Pizzeria La Rucola, Sigrid, Kokobol, Dyneke.

Tots els participants ho han fet possible. Comptem amb ells per la propera edició!

21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer

L’activitat forma part de la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra cada any, el 21 de setembre, i que a Igualada compta amb activitats organitzades per l’Hospital de Dia Sant Jordi del CSSI i l’AFADA, que reuneixen esforços per tal de sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta malaltia. També realitzen activitats altres membres del grup GIA que impulsa els dies mundials.
L’AFADA (www.afada.cat) és una associació sense ànim de lucre creada a l’any 2016 amb la finalitat de donar suport, assessorar i informar a les persones diagnosticades amb Alzheimer i altres demències i/o als seus familiars. És successora de la delegació Anoia de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona (AFAB) que va néixer l’any 2000 recollint la necessitats dels familiars de malalts d’Alzheimer, en aquells moments amb manca de recursos socials i informació relacionada amb la pròpia malaltia. La desconeixença d’aquesta es feia palesa en les famílies i calia un paraigua que donés cobertura no només a les necessitats del malalts sinó també als cuidadors i famílies.
L’Hospital de Dia Sant Jordi va obrir les portes el desembre de 2005. Dóna servei assistencial a persones amb deteriorament i trastorns cognitius i demències com l’Alzheimer, i a les seves famílies. Ofereix atenció mèdica, psicològica i social que ajuda a recuperar i millorar l’autonomia de les persones ateses i permet fer un seguiment individualitzat i una avaluació periòdica de cada pacient. És un centre gestionat pel CSSI en un edifici de la Fundació Catalunya – La Pedrera.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor