Notícies

Caixa Manresa premia dos projectes del Consorci Sociosanitari d’Igualada dirigits a la gent gran

28 juny 2007

Caixa Manresa destinarà una dotació de 12.000 euros –sis mil cadascun– a dos projectes  nascuts a l’Anoia, en el marc del programa que cada any convoca per col·laborar en projectes d’entitats sense ànim de lucre amb la finalitat de millorar l’atenció social. L’entitat manresana cerca afavorir i incrementar les possibilitats d’aquestes apostes encaminades a optimitzar la qualitat de vida de les persones i els col·lectius més fràgils, en una panoràmica social canviant en la que s’han generat noves necessitats.

Els projectes agraciats són “Recorda’t” i “Trenquem barreres al jardí de la Casa Gimferrer”, de la Residència Pare Vilaseca i el Centre de Dia Casa Joan Gimferrer de Calaf, respectivament. Els convenis de col·laboració de l’entitat manresana amb aquestes dues propostes anoienques van ser signats el dia 6 de juny per Enric Rica, director de la sucursal de l’avinguda de Barcelona; Josep Corrons, cap de Caixa Manresa a la zona, i Carles Gausachs, gerent del Consorci Sociosanitari d’Igualada.

El programa Recorda’t s’ha dut a terme aquest mes a la Residència Pare Vilaseca. Va adreçat a persones grans amb distints nivells de dependència, i consta d’activitats centrades en les tradicions i la cultura popular. Aquestes dinàmiques volen estimular la memòria i les funcions intel·lectuals dels avis, al mateix temps que se’n consolida i es millora l’autonomia. Recorda’t té un vessant lúdic i al mateix temps terapèutic,ja que cerca potenciar la interrelació entre la gent gran, i no sols la que viu a la residència sinó també la que viu a la resta de la ciutat. S’hi inclouen també tallers i xerrades per col·laborar en aquest intercanvi de vivències. És, en definitiva, un projecte no focalitzat, sinó obert a tothom i en el qual estan implicats molts agents socials i entitats de la comarca.

El projecte de la Casa Gimferrer de Calaf té per eix la instal·lació d’un parc a l’exterior del centre, amb la mateixa funció lúdica i terapèutica, de manera que els usuaris puguin reforçar la seva mobilitat i les capacitats físiques, també amb l’objectiu final de mantenir la seva autonomia. Les estructures instal·lades seran rampes, pedals i barreres paral·leles, de manera que els avis i àvies puguin fer exercicis de braços i mans.Aquest parc també té la intenció de fomentar l’intercanvi d’experiències amb d’altres persones grans que no assisteixen habitualment al centre de dia, i també per als infants. El fet que totes aquestes activitats es desenvolupin en un espai exterior busca que les dinàmiques siguin més agradables en la seva pràctica que en un entorn tancat.

Caixa Manresa destina 54.000 euros a deu entitats anoienques

Caixa Manresa destinarà 54.000 euros a 10 entitats anoienques en la convocatòria Ajuts Socials 2007. Caixa Manresa ja ha signat els convenis amb el Centre de Dia Casa Joan Gimferrer de Calaf, gestionat pel CSSI, on aporta 6.000 euros per a la creació d’un espai ludicoterapèutic i l’organització d’activitats per a la gent gran. El Consorci Sociosanitari rebrà 6.000 euros per a activitats a la Residència Pare Vilaseca per a les persones grans. Igualment, Apinas rebrà 12.000 euros per ampliar la residència dels Prats de Rei. El Consell ingressarà 3.000 euros per al servei de transport adaptat. La Fundació Privada Mútua Igualadina percebrà 7.000 euros per a ajudes a residents. La Fundació Privada Tutelar tindrà 3.000 euros per al programa d’acompanyament de persones tutelades. La Fundació Sanitària Sant Josep rebrà 3.000 euros per al programa de transport adaptat. Les Hermanitas Ancianos Desamparados percebran 3.000 euros per a la millora de la residència. El Taller Àuria podrà instal·lar un ascensor amb un ajut de 9.000 euros i l’Associació Lúdica La finestra rebrà 2.000 euros per a l’organització d’activitats a l’hospital.

En total, Caixa Manresa ha escollit prop de 150 projectes, d’entitats provinents d’arreu de Catalunya, i destina 700.000 euros a ajuts socials en la Convocatòria 2007.

Publicat a Regió7

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor