Notícies

Comença el compte enrera per als pisos amb serveis per a avis

23 abril 2006

Igualada va donar ahir el tret de sortida a la primera promoció de pisos amb serveis per a la gent gran de la ciutat, amb l’acte de col·locació de la primera pedra. Els 66 pisos es construiran al costat de l’Hospital d’Igualada i tindran tots els serveis necessaris per garantir l’autonomia de la gent gran. De moment ja s’han rebut més d’un centenar de sol·licituds.

L’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí, va presidir ahir al migdia l’acte protocol·lari, acompanyat dels regidors del consistori igualadí; del gerent del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i la Fundació Sanitària d’Igualada, Carles Gausachs, i la diputada Marina Llansana, entre d’altres. Aymamí va assegurar que els pisos «seran un dels equipaments més moderns de la ciutat».

L’edifici constarà de 66 pisos i diversos espais comuns amb serveis per a la gent gran, com un punt d’atenció les 24 hores del dia, bugaderia, gimnàs, biblioteca i restaurant. L’objectiu d’aquests pisos és, en definitiva, garantir que els usuaris puguin restar a casa seva i mantenir l’autonomia el màxim temps possible. Tindran una superfície de 50 metres quadrats i disposaran de rebedor, sala d’estar i menjador, una habitació doble, cuina, bany adaptat, calefacció i terrassa, a més de trasters al soterrani i també comptaran amb aparcament.

Les obres començaran demà, dilluns, i és previst que d’aquí un any ja estiguin enllestides. Davant l’allau de sol·licituds que han tingut aquests habitatges, el Consorci Sociosanitari d’Igualada ja estudia la possibilitat de construir més habitatges amb serveis per a la gent gran. De fet, ahir, molts dels sol·licitants dels futurs pisos no es van voler perdre l’acte i van poder participar en la col·locació de la primera pedra, tirant palades de terra després de les autoritats, tal i com els indicava el mateix alcalde.

Aquests habitatges amb serveis s’emmarquen en l’entramat de dispositius sociosanitaris que impulsa el CSSI amb l’objectiu de garantir la continuïtat en l’assistència a la gent gran, com l’Hospital de Dia Sant Jordi per a malalts d’Alzheimer, que es va posar en funcionament fa uns mesos. Així mateix ho va recordar l’alcalde, Jordi Aymamí, que va explicar que «Igualada vol ser una ciutat moderna que fa front a aquestes necessitats en l’àmbit social».

Publicat a Regió7

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor