Notícies

El Centre de dia Mar i Cel celebra el desè aniversari

17 febrer 2021

El Centre de dia Mar i Cel de Piera, gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada, celebra aquest mes de febrer el seu desè aniversari. Usuaris i treballadors ho han celebrat amb un videoclip que han publicat a les xarxes. Durant aquests 10 anys l’activitat del centre ha anat evolucionant en paral·lel a les necessitats de les persones grans a les que dona servei. L’atenció del centre cap a usuaris i famílies està basada en el model d’Atenció Centrada a la Persona (ACP), que potencia la presa de decisions dels propis usuaris respectant les seves preferències, gustos, estil de vida i biografia de cadascun d’ells. El centre dona importància i valor a la cura de les persones, evitant les situacions de soledat, sobrecàrrega del cuidador i mantenint la persona el màxim temps possible al seu domicili i lligat a la comunitat a la que pertany.

Partint de la biografia, vivències personals, entrevistes individuals i assemblees, usuaris i treballadors decideixen i adapten les activitats lúdiques per assolir un envelliment actiu. El centre considera que una etapa de la vida com és la vellesa ha de tenir rellevància i cal fer l’acompanyament apropiat a les necessitats de cada persona, entenent que cadascuna d’elles ve d’una realitat diferent, amb una història pròpia.

Aquest darrer any el centre ha adaptat les activitats i els projectes a les mesures anti-Covid. Les activitats més importants han estat: Taller de costura amb una màquina de cosir i amb l’ajuda de la monitora dissenyant i elaborant mascaretes, estovalles individuals, patchwork, i ganxet, fent de la costura un moment amb un clima molt especial per compartir experiències i parlar de les històries de vida. Participació a la Marató de TV3 dissenyant i cosint bosses i mascaretes que es van vendre per fer el donatiu. Taller de cuina setmanal, pensant primer els ingredients que caldran, i comprant-los després a a les botigues de Piera. A traves del taller de cuina els usuaris viatgen en el temps i els sabors i ens expliquen receptes de la seva infantesa i postres típics dels seus pobles d’origen. Tallers de manualitats i restauració d’objectes. Estimulació sensorial. Bingo setmanal. Taller de memòria i estimulació cognitiva. Gimnàstica grupal i rehabilitació individual a càrrec de la fisioterapeuta del centre. Intercanvi Intergeneracional a través de cartes amb els nois i noies de l’Institut. Tardes de teatre i creativitat, ballant, interpretant i cantant. Aniversaris d’usuaris i dates assenyalades. Horticultura.

El centre disposa d’un equip multidisciplinari format per gerocultores, fisioterapeuta, psicòloga, infermera, treballadora social, personal de neteja i de forma opcional, transport adaptat. Disposa de places privades i públiques i pot oferir un servei d’atenció domiciliària que dona continuïtat al servei, contactant al 93 776 1786.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor