Notícies

El Consorci Sociosanitari d’Igualada s’expandeix amb la millora i ampliació de la residència Nostra Senyora del Carme de Santa Coloma de Queralt

11 desembre 2008

El passat divendres 5 de desembre Jordi Aymamí, en representació del Consorci Sociosanitari d’Igualada, la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i l’alcalde de Santa Coloma Ramon Borràs, entre altres personalitats, van ser els encarregats de la col.locació de la primera pedra del que ha de ser l’obra d’ampliació i millora de la residència de la Nostra Senyora del Carme a Santa Coloma de Queralt. L’equipament residencial disposarà de 60 places de residència assistida, 10 d’atenció sociosanitària i 20 de centre de dia i serà gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada. L’obra preveu estar acabada en uns 20 mesos

El Consorci Sociosanitari d’Igualada creixerà encara més amb la ampliació i millora de la residència de la Nostra Senyora del Carme a Santa Coloma de Queralt. Aquest divendres es va posar la primera pedra de la que ha de servir per expandir les actuacions a municipis propers de l’Anoia. A l’acte hi van ser presents el president del consorci, Jordi Ayamí, la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i l’alcalde de Santa Coloma Ramon Borràs, entre altres  personalitats.

Aymamí va destacar l’orgull que representa poder dur a terme un projecte d’aquestes característiques. L’alcalde igualadí va destacar que “des d’Igualada hem tingut l’honor de poder-hi col.laborar i per tant sentir la satisfacció que estic convençut que tots els ciutadans d’aquesta població estan sentint. Aquesta iniciativa va més enllà de les pedres i el que té al darrere és la voluntat de tothom d’aconseguir que l’atenció a les persones grans sigui cada cop més digna i que arribi a més gent”. L’alcalde d’Igualada també es va referir al fet que el consorci no solament té sentit com a sistema sociosanitari, sinó que s’està generant economia: “a més de la important tasca que tenim encomanada també estem fent una cosa molt important com és la de generar activitat econòmica per aconseguir que noves ocupacions siguin també considerades amb la dignitat que es mereixen.

Per la seva part, l’alcalde de Santa Coloma de Queralt, Ramon Borràs, va destacar que la residència Nostra Senyora del Carme “és, en gran part, gràcies a una comunitat de religioses, les germanes Carmelites Missioneres, que van gestionar amb gran encert aquest centre. L’any 1910 les germanes Joana i Simeona van arribar per equivocació per vetllar una persona que tenia tifus. Dic per equivocació perquè la germana de la casa mare de Gràcia es pensava que les enviava a Santa Coloma de Gramenet”.

Finalment, la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, també va destacar la importància que l’obra sigui sostenible econòmicament: “sé que aquesta és una realitat molt economicista però també en política social s’ha de parlar d’economia”. Carme Capdevila també va voler deixar clar que el que es pretén des de la conselleria és que tots els indrets de Catalunya tinguin les mateixes possibilitats. En aquest sentit va manifestar que la meva satisfacció és que estem donant compliment perquè visquem on visquem de Catalunya tots tinguem les mateixes oportunitats de servei. I volem agrair tota la col·laboració que estem trobant amb l’Ajuntament i el Consorci Sociosanitari d’Igualada. Aquest projecte tindrà futur si sumem esforços des de l’administració local i des de les entitats.

L’import previst de la inversió és de més de 4 milions d’euros i està previst que s’enllesteixi en uns 20 mesos. El nou centre tindrà 60 places de residència assistida, 10 d’atenció sociosanitària i 20 de centre de dia. Els centres gestionats pel Consorci Sociosanitari d’Igualada atenen actualment 820 persones per mitjà de 150 treballadors. Tot plegat és gràcies a una inversió de 16 milions des del 2004.

Font: L’Enllaç,  11 de desembre de 2008

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor