Notícies

Els avis del Centre de Dia de Calaf visiten el parc de Bombers

1 juny 2013

El passat mes de maig de 2013 es va posar en marxa un projecte de voluntariat conjunt entre Càritas Calaf i el Centre de Dia Casa Joan Gimferrer, una iniciativa que té per objectiu oferir companyia als avis i àvies del centre, facilitar el contacte dels usuaris amb l’exterior i col•laborar en el programa d’activitats de lleure i socioculturals d’aquest equipament.
Aquest projecte en cap cas pretén substituir la tasca dels professionals del Centre de Dia, que treballa per donar suport a les persones amb dependència perquè recuperin o millorin l’autonomia personal i social. Les accions dels voluntaris, però, seran un complement d’aquesta feina, cobrint les necessitats emocionals dels avis i àvies, com poden ser rebre companyia, ser escoltats, tenir contacte amb l’exterior i sentir-se acompanyats. Per això les tasques que realitzen aquesta desena de voluntaris aniran des de llegir als avis i àvies, jugar amb ells a jocs de taula, donar-los suport en alguns dels tallers habituals del Centre de Dia com manualitats o el taller d’escriptura, i acompanyar-los a fer un passeig a l’exterior del centre.
Precisament gràcies aquest projecte, el passat dijous 30 de maig els voluntaris van poder acompanyar als avis i àvies del Centre de Dia a la visita del Parc de Bombers de Calaf. El projecte està obert a totes aquelles persones que vulguin col•laborar, així que els interessats es poden dirigir a les oficines de la Parròquia o al mateix Centre de Dia Casa Joan Gimferrer.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor