Notícies

Intenses activitats de l’AFAB Anoia a l’entorn de la lluita contra l’Alzheimer

18 febrer 2013

Des de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de l’Anoia (AFAB Anoia) volen donar les gràcies per haver rebut el premi Bou Comarcal 2013, lliurat aquest mes de gener per l’Ajuntament de Montbui. Ho consideren “un reconeixement a la feina de totes les persones que, anònima i desinteressadament, dediquen el seu temps, i a vegades la seva vida, a tenir cura dels malalts d’Alzheimer. Ho agraïm també perquè ha estat una oportunitat més de fer visible aquesta realitat a la societat en general i de dir que tots, des d’on estem amb petits gestos, tenim moltes formes de col•laborar per fer la vida més fàcil a aquestes persones”.

Un projecte comú

Des de l’organització recorden com, ara farà uns 8 mesos, s’embarcaven, juntament amb l’Hospital de Dia Sant Jordi i Cuidadors Anoia, en un projecte que buscava la implicació de diferents persones i entitats de la forma altruista en la creació d’un llibre, “Que en penses del teu avi?” per tal de sensibilitzar la societat des d’una mirada d’infant. “Va ser i és una experiència enriquidora i molt humana”, expliquen. En l’actualitat, continuen treballant oferint a tothom assessorament, formació –tallers, espais de reflexió, grups per a cuidadors… Assessorament: Cada dijous de 18 a 20 al centre cívic Montserrat, l’AFAB obre les portes per a qualsevol consulta.

Formació – tallers: Cada últim dijous de mes a les 18:00 al centre cívic Montserrat convidem diferents professionals per parlar sobre diferents temes relacionats amb la malaltia i la gent gran. Aquest pròxim dijous dia 23/02/2013 parlaran dels Trastorns de Conducta. A l’Hospital de dia Sant Jordi també es realitzen altres sessions d’interès general. El pròxim dia 21/02/2013 a les 15:30 els acompanyarà Susanna Fàbregues per explicar que és el Banc del Temps i com en podem fer ús. Pròximament també donaran a conèixer la data de la xerrada sobre Testament Vital impartida per Sr. Vila Indurain procedent de la delegació central de Barcelona.

Espais de reflexió: Els segons dijous de mes, al voltant de les 16:00h ens trobem a l’Hospital de dia Sant Jordi. S’ha creat un espai de temps obert a tothom i format per cuidadors de tota la comarca, amb l’objectiu de donar-se suport i crear nous projectes.

Grups per a cuidadors: Cada dilluns i dimecres de 15:15 a 16:45, al Hospital de dia Sant Jordi s’imparteixen els tallers de memòria guiats per Marta Hermida, neuropsicòloga del centre, i amb el suport de Raquel Pérez, Lorena Venteo i Dolors Revelles, personal especialitzat de l’Hospital de dia. Aquests tallers estan oberts a tothom i la quota és de 15 euros al mes. Cada dimarts i dijous de 15.15 a 16.45 es troba el grup de manteniment físic guiat per la Maria José Soto, fisioterapeuta del centre. L’objectiu és fer un treball global del cos en grup reduït, amb exercicis de flexibilitat, força i adaptació a l’esforç (inclou exercicis a terra). S’inclouen també, exercicis dirigits a conèixer i fer un millor ús del nostre cos en el dia a dia (postura, com aixecar pes, com relaxar-nos, coordinació, etc.). El taller és obert a tothom amb una quota de 15 euros mensuals i amb places limitades.

Per inscripcions als tallers, o qualsevol dubte o aclariment, adreceu-vos a l’Hospital de Dia Sant Jordi, al carrer Sta. Joaquima Vedruna 14, (davant del mercat de la Masuca) o truqueu al 938068188.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor