Notícies

Jana Peters, del Col·lectiu Eixarcolant, convidada del mes de maig a l’Hospital de dia Sant Jordi

30 maig 2023

Aquest mes de maig l’Hospital de dia Sant Jordi d’Igualada ha rebut la visita de la Jana Peters, biòloga i responsable de dinamització i recerca del Col·lectiu Eixarcolant. Aquest col·lectiu treballa des de la diversitat i arreu del territori i dedica els seus esforços a construir un model agroalimentari i de desenvolupament socioeconòmic que generi un impacte positiu a tots els nivells i que permeti construir un futur millor.

La Jana va parlar de la implicació que està tenint la gent gran del territori en la cerca i transmissió del coneixement de plantes, llavors, formes de cultiu i usos, entre d’altres. I alhora, fa una crida a la societat amb l’objectiu l d’ampliar aquests coneixements, per tal de mantenir i conèixer les tradicions i beneficis associats. Actualment Eixarcolant té molts projectes actius com són la Dinamització territorial i recerca, la Recuperació de plantes oblidades i llavors, la Comunicació i divulgació, l’Alimentació mitjançant el Forn de Jorba Eixarcolant, Projectes de recerca, Venda de llavors, Eines per l’agricultura i les jornades anuals de les plantes oblidades.

Per l’estiu, la Jana ens va donar algunes recomanacions que intentarem portar a la pràctica, com aromatitzar les aigües, ja sigui amb plantes aromàtiques com la sàlvia o la menta, i també amb fruites cítriques.

També ens va portar diferents plantes silvestres, ens va explicar les seves propietats i les vam poder tastar. Finalment també ens va donar una mica de planter i vam poder sortir al jardí a plantar-ho. Ens va explicar què era i quines utilitats podia tenir.

Vam poder gaudir molt del coneixement que ens va transmetre i de les ganes de treballar i continuar construint aquest projecte.

Fins al dia 2 de juny a l’Hospital de Dia Sant Jordi estaran exposats els pòsters informatius del Col·lectiu Eixarcolant i durant el mes de juny, en el marc del projecte de la convidada,  rebrem a dos esportistes d’elit: la gimnasta Mélodie Pulgarín i el triatleta Albert Moreno.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor