Notícies

La gimnasta Mélodie Pulgarín i el triatleta Albert Moreno, convidats del mes de juny a l’Hospital de dia Sant Jordi.

19 juny 2023

El divendres 9 de juny l’Hospital de Dia Sant Jordi d’Igualada va rebre la visita, en el marc del projecte de la convidada, de dues persones. En aquesta ocasió es va comptar amb dos esportistes d’elit, Mélodie Pulgarín, especialista en gimnàstica artística, i Albert Moreno, especialista en triatló, que van explicar a les persones ateses en què consisteixen les seves respectives disciplines.

Primer va ser el torn de l’Albert Moreno, nascut a Igualada, net i fill d’atletes, graduat en turisme, triatleta professional encara en actiu i entrenador. Inclou entre el seu palmarès èxits com ser el campió de Catalunya i Espanya, tercer d’Europa i desena posició mundial. Ens va explicar que va començar en el món de l’esport amb 16 anys jugant a futbol. Posteriorment va començar a fer bicicleta i atletisme, i per últim va incorporar la natació.

Vam tractar temes com l’esport i la dieta, i ens van explicar la importància d’alimentar-se correctament, tenint present les necessitats de l’esport que s’ha de practicar. Tot i això, és important menjar el que et vingui de gust i permetre’t de tant en tan algun “capritxet”, perquè no.

L’Albert comentà que sempre ha intentat dormir força, unes 12 hores al dia, però actualment, després de ser pare, compaginar la vida d’atleta de vegades no és fàcil i ara dorm menys del que li agradaria. La seva propera fita esportiva és la triatló Enbrunman el proper 15 d’agost als Alps, on realitzarà la cursa més llarga de la seva carrera professional: prop de 4km nedant, 188 km en bici i 42 km corrent. Des de l’Hospital de dia Sant Jordi t’encoratgem i animem perquè sumis un èxit més, endavant i força Albert!

Seguidament va ser el torn de la Mélodie, graduada en biologia i psicologia. Campiona d’Espanya de gimnàstica artística, Medalla de Plata en Copa del Món, Premi d’Honor de l’Esport Català, Medalla de Plata als Jocs Olímpics de la Joventut, Medalla de bronze en Jocs del Mediterrani.

Va iniciar-se al món artístic amb tan sols 2 anys, i ballava flamenc. Va anar per tota Europa ballant amb el nom de “La bambina Melodie”. Li agradava molt, era una mica trapella i no parava a casa, motiu pel qual la mare la va inscriure a gimnàstica. Durant un temps va anar compaginant-ho tot fins que es va decantar per la gimnàstica. Es va dedicar a això fins els 25 anys. Actualment porta una acadèmia d’anglès, és entrenadora, i jutge de Fitkid, entre d’altres.

Cap dels dos és consideren supersticiosos, doncs són del parer que el resultat no depèn d’una creença en ocasions il·lògica i irracional. Coincideixen en que és complicat de vegades compaginar esport i vida personal.

Vam tancar la sessió amb una exhibició de salts i piruetes dutes a terme per la Mélodie. Moltíssimes gràcies a ambdós per participar a la convidada!

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor