Notícies

La Residència Pare Vilaseca busca voluntaris pel projecte “Rellegim”

2 març 2018

La Biblioteca Central d’Igualada i la Residència Pare Vilaseca han posat en marxa el projecte «Rellegim» amb l’objectiu de buscar voluntaris que vulguin compartir lectures de forma personalitzada amb les persones grans de la Residència, en funció dels seus gustos. Es tracta de fer parelles lectores en què el voluntari llegirà en veu alta la lectura triada pel resident.

L’inici de «Rellegim» respon a les necessitats expressades pels mateixos residents de la Pare Vilaseca, on ja es fan activitats de manera col·lectiva. El que es vol, ara, es impulsar aquestes lectures personalitzades, a mida, en què cada persona podrà gaudir de la lectura que més li agradi, també per aquelles persones que tenen dificultats visuals. En funció de les necessitats dels avis, la Biblioteca farà una selecció de llibres o revistes per tal que el voluntari pugui llegir-los en veu alta a la seva parella. Així, hi haurà qui voldrà un conte o una altra persona preferirà una poemari i una tercera una novel·la breu.

«Rellegim» es desenvoluparà en diverses etapes: en una primera fase les educadores socials recullen les preferències de continguts i formats de lectura dels avis, alhora que es busquen els voluntaris que tinguin una hora lliure a la setmana. En un segon moment la Biblioteca prepararà el lot de lectures i finalment ja podran començar les trobades. Per ser voluntari només cal tenir una hora lliure a la setmana i trucar al telèfon de la Residència Pare Vilaseca (93 8045515) per apuntar-se.

«Rellegim» s’emmarca dins el projecte «La lectura + a prop» que impulsa des de fa temps la Biblioteca Central d’Igualada, amb l’objectiu de facilitar l’accés a la lectura a persones amb diversos problemes de mobilitat o de visió que els impedeixen anar a la Biblioteca a buscar aquells llibres que els poden interessar. Un dels programes que ja es duen a terme amb èxit és el de la «Lectura a l’Hospital», servei en conveni amb el Consorci Sanitari de l’Anoia. La Biblioteca porta materials de lectura (revistes, llibres i contes) que el voluntaris reparteixen a l’Hospital de dia, a la unitat materno-infantil i a una sala de l’àrea de cures pal·liatives.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor