Notícies

La Residència Pare Vilaseca finalitza les obres d’ampliació i reforma

26 abril 2021

S’ha ampliat la capacitat total del centre a 159 llits amb una inversió de 2,1 milions d’euros

Aquest dilluns, 26 d’abril, l’Alcalde d’Igualada i President del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), Marc Castells, ha visitat l’exterior de la Residència Pare Vilaseca on recentment han finalitzat les obres d’ampliació i reforma d’aquest centre gestionat pel CSSI.

La primera fase de les obres, que va suposar una inversió de 500.000€, va consistir en la construcció de la Sala Teresa Mimó, una nova sala d’actes polivalent de 243 m2 que va entrar en funcionament el desembre de 2017 i que permet disposar de molt més espai que la sala d’actes anterior, de 100 m2.

La segona fase, que ha suposat una inversió de 2.100.000€, ha consistit en la reforma i ampliació de la planta lila de la residència per crear una nova unitat de psicogeriatria, la creació de 3 noves habitacions dobles a l’antiga sala d’actes, la creació d’una sala per familiars i d’una sala d’estimulació cognitiva a la planta verda. Les obres es van iniciar el setembre de 2019 i han finalitzat aquest mes de març de 2021. Entre els mesos de març i maig de 2020, les tasques es van aturar a causa de l’estat d’alarma decretat per la COVID-19.

L’objectiu principal de l’obra ha estat el de modernitzar i ampliar la unitat lila, situada a la part més antiga de l’edifici de 1987, que ara compta amb 15 llits distribuïts en 8 habitacions amplies i adaptades. S’han millorat les instal•lacions i els espais tant per residents com per professionals, i s’han creat noves zones comunes adaptades a les necessitats de les persones ateses amb demències més avançades i a les persones que poden residir en unitats de convivència. La sala principal disposa d’una paret mòbil que permet dividir-la i tenir dos grups separats. També compta amb un projector per les sessions de cinema i amb electrodomèstics pels tallers de cuina. L’amplitud dels nous espais comuns és molt beneficiosa per persones amb afectacions cognitives que precisen deambular.

Les noves habitacions compten amb grues de sostre, que faciliten la tasca del personal, ja que són més ergonòmiques, i donen mes seguretat als residents. Si bé la inversió estava enfocada en una modernització i adequació de l’edifici, l’actuació també ha permès augmentar el nombre de places de la residència en 7 llits addicionals, passant de 152 a 159.

Per finançar el global de les dues fases s’ha comptat amb ajuts de la Diputació de Barcelona i la Fundació Bancària ”la Caixa” i préstecs de CaixaBank, l’Institut Català de Finances i Banc de Sabadell.

Durant la visita, l’alcalde, Marc Castells, ha afirmat que “els igualadins i igualadines hem de sentir-nos molt orgullosos de l’equipament que suposa la Residència Pare Vilaseca que gràcies a aquesta ampliació pot continuar amb la seva missió de donar qualitat de vida a les persones grans ateses al centre”. Castells ha destacat la bona feina feta per l’equip que ha dirigit les obres i pels professionals del CSSI que hi han participat. Marc Castells ha agraït, també, els ajuts aportats per la Diputació de Barcelona i la Fundació Bancària ”la Caixa”, que han permès finançar una part important del projecte.

Model d’Atenció Centrada en la Persona

Malgrat que les restriccions imposades per la COVID-19 han afectat l’aplicació del model d’Atenció Centrada en la Persona, el CSSI manté l’objectiu d’aplicar aquest model assistencial. El paradigma de l’envelliment actiu estableix que les persones grans no sols necessiten tenir salut o seguretat per viure o per envellir dignament, sinó que també necessiten disposar d’oportunitats de decisió, participació i desenvolupament personal si es vol millorar la seva qualitat de vida.

La Residència Pare Vilaseca, inaugurada el 1987, ofereix acolliment residencial permanent o temporal a persones grans vàlides o amb diferents nivells de dependència en cinc plantes o unitats de convivència diferenciades. Proporciona un servei integral i de màxima qualitat amb plans individualitzats d’atenció personal interdisciplinària per facilitar les activitats de la vida diària. També ofereix un servei de suport a les famílies i estades temporals de descans familiar. Disposa d’un total de 159 places de residència assistida, 93 públiques concertades amb la Generalitat de Catalunya i 66 privades i compta amb un centre de dia amb 40 places.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor