Notícies

La Residència Pare Vilaseca incorpora un nou generador elèctric

3 febrer 2021

La Residència Pare Vilaseca disposa d’un nou generador elèctric que permetrà que el centre pugui continuar funcionant en cas de que es produeixin talls de subministrament d’electricitat a la xarxa. El nou generador, instal·lat al jardí de pins situat a l’est de la finca, funciona amb gasoil i té una potència continua de 243 kW, i s’ha instal·lat dins del projecte de les obres d’ampliació i millora del centre, que estan arribant a la seva fase final.

Les obres d’ampliació i millora es van iniciar el mes de setembre de 2019 en aquest centre gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i està previst que acabin aquest mes de febrer. Tenen un pressupost total de 2,6 milions d’euros i van tenir una aturada entre els mesos de març i maig degut a l’estat d’alarma pel COVID-19. Una part de les obres ja va finalitzar i està en funcionament, incloent els 6 llits de les 3 noves habitacions dobles situades on hi havia l’antiga sala d’actes, una nova sala d’estimulació cognitiva, i 9 dels 15 llits previstos en la reforma i ampliació de la planta lila on hi haurà una nova unitat de psicogeriatria. La darrera fase, que s’està finalitzant aquest mes de febrer, inclou l’entrega dels altres 6 llits i espais comuns previstos a la planta lila, i l’enjardinament de l’exterior. La residència comptarà amb 159 llits una vegada acabi aquesta darrera fase.

La residència també ha incorporat un armari amb 18 ampolles d’oxigen i una instal·lació que permet donar subministrament d’oxigen als 28 llits de la unitat blava, dins d’un pla que el Departament de Salut ha finançat en diverses residències de Catalunya.

Per altra banda, el centre ha instal·lat una nova tanca al jardí del Centre de dia Pare Vilaseca que permet que el centre de dia funcioni de forma independent a la resta de la residència.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor