Notícies

La Residència Pare Vilaseca reforça l’estimulació sensorial

25 febrer 2020

La Residència i centre de dia Pare Vilaseca ha iniciat un projecte per reforçar l’estimulació sensorial dels residents i usuaris d’aquest centre gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI). La setmana passada va finalitzar el primer bloc formatiu en estimulació multisensorial (Snoezelen) per als professionals del centre, tècnics i auxiliars, a càrrec de Maria José Cid, Doctora en Psicologia i Presidenta de l’Associació Snoezelen ISNA.

Per als assistents a la formació, ha estat una experiència enriquidora que obre un nou conjunt de mètodes d’ intervenció i eines innovadores, pensant en el benestar dels residents. Les teràpies Snoezelen es van desenvolupar als Països Baixos en la dècada de 1970 per a persones amb demència o autisme, i s’han expandit a institucions de tot el món. Snoezelen és un nom format per les paraules holandeses “snuffelen” i “doezelen” que signifiquen olorar i relaxar-se.

La formació tindrà continuïtat amb dos blocs formatius addicionals, i properament la Residència Pare Vilaseca té previst inaugurar una sala Snoezelen d’estimulació sensorial, executada en les actuals obres d’ampliació i reforma del centre que faran que la residència arribi a un total de 159 places. La sala sensorial s’està equipant i inclourà elements com un matalàs d’aigua per proporcionar relaxació, un projector amb efecte de cel nocturn, feixos de llums interactives, una columna de bombolles, mantes de pes farcides de boles, plafons de motricitat, jocs de memòria i de trencaclosques, i un puf d’estimulació sensorial que conte boles en el seient, en el respatller, a la zona on reposa la nuca i en les ales laterals i que és adequat per usuaris de cadires de rodes i pacients enllitats que necessiten canviar de posició durant el dia.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor