Notícies

L’Hospital de dia Sant Jordi presenta un projecte de neurorehabilitació a l’XPatient Barcelona Congress

27 octubre 2021

L’Hospital de dia Sant Jordi, centre gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada, ha presentat un projecte al “Call for Projects” de la sisena edició de l’XPatient Barcelona Congress, celebrat els dies 28 i 29 de setembre de 2021 en format virtual.

Aquest congrés és l’esdeveniment de referència sobre el canvi de model assistencial que dona poder al pacient i el situa en el centre de tot el procés. Aquest any el congrés s’ha enfocat a les experiències o metodologies innovadores que incorporen la perspectiva del pacient.
Les professionals de l’Hospital de dia Sant Jordi, Menchu Vélez, Gisel.la Carrer i Marta Hermida hi han presentat el projecte “ENTORN VIRTUS- Neurorehabilitació cognitiva, holística i experimental”. Aquest projecte té com a objectiu realitzar neurorehabilitació en entorns de simulació virtual immersius 3D basats en el món real mitjançant les ulleres Oculus Quest, que permeten interactuar i adquirir experiències i aprenentatges que per una banda estimulen la cognició i per l’altra permeten experimentar sensacions emocionalment agradables i motivadores.

A nivell clínic aquest tipus de tecnologia presenta una gran validesa ecològica i té grans avantatges com a eina complementaria a la neurorehabilitació per la seva versatilitat, adaptabilitat i funcionalitat. Esdevé una oportunitat per arribar a objectius cognitius i emocionals que permeten promoure la independència funcional i és una eina segura que facilita l’aprenentatge sense error de forma motivadora, donant feedback de resultats en temps real.

Actualment aquest projecte es troba en la seva fase inicial d’implementació i s’està treballant en constant investigació i creació per a desenvolupar continguts i millorar la funcionalitat per arribar a objectius clínics que siguin molt satisfactoris, personalitzats i adaptats en funció dels interessos i motivació de les persones usuàries.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor