Notícies

Premiats els joves i grans del projecte Acompanya un Avi

21 novembre 2015

Acompanya un Avi - PilarEl mes de desembre de 2014 es va iniciar el projecte intergeneracional “Acompanya un avi”, en el qual un grup de nois i noies dels instituts d’Igualada han establert un vincle d’intercanvi de vivències amb 26 persones grans que resideixen a la Residència i Centre de dia Pare Vilaseca, equipament gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI). Més de 40 joves voluntaris han dedicat una hora setmanal durant tot el curs escolar 2014-2015 a visitar l’avi o àvia que se’ls hi ha assignat en funció de les seves afinitats.

El passat dissabte dia 21 de novembre es va realitzar a la Biblioteca Central d’Igualada un emotiu acte de reconeixement als participants del projecte. L’acte va comptar amb la presència de Marc Castells, alcalde de la ciutat i president del CSSI, Jordi Ferrer, gerent del CSSI, Maria Àngels Riba, directora tècnica, i Carla Jorba, presentadora de l’acte, els quals van dirigir unes paraules als assistents.
Acompanya un Avi - Lectura final
Es va poder gaudir de peces musicals interpretades per les joves Rita Boser i Ariadna Bonet i pel pianista Albert Gàmez, i de poesies i lectures llegides per Pilar Fillola, Josep Esquius, i Carme Valls.

L’alcalde va fer entrega a totes les parelles de joves i persones grans d’un diploma i d’una figura com a obsequi per la seva participació al projecte. En la part final de l’acte es va poder fruir d’un fragment de l’espectacle Mrs. Brownie, en què en què Teatre Nu i l’actriu i cantant Laura Guiteras van fer gaudir de valent a tots els assistents. Posteriorment es va realitzar la fotografia de grup de tots els participants.

Acompanya un Avi - Foto de grupEls objectius assolits pel projecte Acompanya un Avi han estat afavorir les relacions entre joves i grans, compartir vivències i diàleg, ampliar el coneixement i experiències dels joves, conèixer el funcionament d’una residència, iniciar experiències en l’àmbit del voluntariat, pal·liar la solitud i aïllament social que pateixen les persones grans, incrementar la seva autoestima, i ajudar a dignificar la vellesa. L’acollida per part dels dos col·lectius ha estat molt positiva i tant els avis com els nois i noies han gaudit molt. Varis joves participants han manifestat la voluntat de continuar mantenint en el futur la relació amb la persona gran que han tingut assignada. El projecte tindrà continuïtat amb una segona edició el curs 2015-2016 que ja s’està presentant a tots els instituts de la ciutat.

Vegeu totes les fotos de la festa i entrega de premis en aquest àlbum.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor