Notícies

Premiats els participants de la tercera edició de l’Acompanya un Avi

28 juny 2017

El matí del dimecres dia 28 de juny s’ha realitzat a la zona dels pins del jardí de la Residència Pare Vilaseca la festa de cloenda i entrega de premis als 71 joves i grans que han participat en la tercera edició del projecte “Acompanya un Avi”. Durant el curs 2016-2017 el projecte ha unit 38 nois i noies dels instituts d’Igualada amb 33 persones grans ateses a la Residència i centre de dia Pare Vilaseca i al Centre de Dia Montserrat, equipaments gestionats pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI). Grans i joves han pogut viure conjuntament una experiència d’intercanvi intergeneracional de vivències personals.

Durant l’acte hi hagut lectures de les seves vivències per part de l’àvia Carme Valls i les joves Laura Enrich, Núria Torrades i Anna Gual junt amb la Carme Balcells, Carola Maestres i Aina Morera, i la cançó “Amigos para siempre” interpretada per Sílvia Grau, fisioterapeuta del CSSI. Hi ha hagut parlaments per part de Jordi Ferrer, Gerent del CSSI, i Carme Riera, Quarta tinent d’alcalde i regidora d’Acció Social i Igualtat de l’Ajuntament d’Igualada, que han donat gràcies als joves i grans que han participat en el projecte així com al personal de la Residència pare Vilaseca que ho ha fet possible. L’acte ha comptat amb l’actuació musical del grup de xaranga HoPeta Street Band.

També s’ha fet entrega a totes les parelles de joves i persones grans d’un diploma i d’una polsera realitzada en cuir per Nubuckcuir, empresa igualadina fundada per Marta Ferrer i Mon Soler, antigues alumnes de l’Escola Gaspar Camps. Les fotografies de l’acte les ha realitzat la jove fotògrafa igualadina Marina Méndez.

Els joves voluntaris han dedicat durant tot el curs una hora setmanal a visitar l’avi o àvia que se’ls hi ha assignat en funció de les seves afinitats. Els objectius assolits pel projecte han estat afavorir les relacions entre joves i grans, compartir vivències i diàleg, ampliar el coneixement i experiències dels joves, conèixer el funcionament d’una residència o centre de dia, iniciar experiències en l’àmbit del voluntariat, pal•liar la solitud i aïllament social que pateixen les persones grans, incrementar la seva autoestima, i ajudar a dignificar la vellesa. L’acollida per part dels dos col•lectius ha estat molt positiva i tant els avis com els nois i noies han gaudit molt.

La primera edició d’aquest projecte intergeneracional es va iniciar el mes de desembre de 2014. El projecte tindrà continuïtat amb una quarta edició el curs 2017-2018.

Podeu veure fotos i un vídeo de la festa en aquest àlbum de Flickr.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor