Notícies

Reeixit concurs de tapes a la Residència Pare Vilaseca

13 juliol 2017

Aquesta setmana s’ha realitzat el segon concurs de tapes preparades per les persones ateses a la Residència Pare Vilaseca, després de l’èxit que va tenir la primera edició feta l’any passat. La novetat d’aquest any ha estat que el dimarts dia 12 es va afegir l’activitat d’anar a comprar al Mercat de la Masuca els ingredients necessaris per realitzar les tapes. Hi van anar sis avis i àvies que van gaudir molt doncs feia molt de temps que no visitaven el mercat i van poder veure el resultat de les obres de remodelació de l’edifici.

L’endemà, dimecres dia 13, uns 40 avis i àvies de la residència i del centre de dia van formar grups de treball, cada un dels quals va elaborar la tapa que havia triat prèviament. El grup del centre de dia va fer dues tapes, torradeta amb formatge de cabra, ceba caramel•litzada i codony i paté amb ceba caramel•litzada i olives amb una base de pa. El grup de la planta groga va preparar un trinxat de verdures amanides amb vinagreta d’ametlla. La planta verda va preparar patates braves. La planta lila, tomàquet cherry amb llonganissa i oliva, i la planta rosa/blava un rotllet de pernil, formatge i pruna.

Un cop elaborades, el jurat format per la directora, Maria Àngels Riba i la resident Maria Martínez, antiga propietària d’un bar de tapes, van fer un tast de cada tapa i van dictaminar els guanyadors. La tapa més gustosa va ser la torradeta de formatge de cabra, ceba caramel•litzada i codony. La tapa més espectacular va ser el rotllet de pernil, formatge i pruna. La tapa més acolorida va ser la de tomàquet cherry amb llonganissa i oliva. La tapa més divertida va ser el paté amb ceba caramel•litzada i olives amb base de pa. La tapa més elaborada va ser la de trinxat de verdura d’estiu amb vinagreta d’ametlles. Finalment, la tapa més clàssica, la de patates braves.

Ha estat una experiència molt gratificant tant per les persones ateses com pels treballadors de la residència que hi han participat, i ja han començat a pensar idees per la propera edició.

Podeu veure fotos de la sortida al mercat i del concurs en aquest àlbum de Flickr.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor