Notícies

S’editarà el conte “El tresor més gran del món”

21 juny 2017

L’Associació de Familiars d’Alzheimer i demències de l’Anoia, AFADA, ha rebut recentment una subvenció de la Diputació de Barcelona de 1270 euros que permetrà editar i imprimir còpies del conte “El tresor més gran del món”. El conte, preparat per l’AFADA i l’Hospital de Dia Sant Jordi d’Igualada, és l’element central d’un projecte que té com objectiu la sensibilització dels escolars de primària en relació als seus tractes amb les persones grans, i específicament amb les persones amb demència o deteriorament cognitiu. En el conte, els tres personatges principals, la princesa, el cavaller i el drac, han envellit i ja no tenen les facultats que tenien de joves, però amb les capacitats que encara conserven són capaços de viure una fantàstica aventura.

L’estrena de les representacions teatralitzades del conte va tenir lloc el passat 22 d’abril en una jornada de portes obertes que es va realitzar a l’Hospital de dia Sant Jordi, centre gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada, per commemorar el 45è aniversari de la seva obertura com a escola bressol. Posteriorment, el 22 de maig va tenir lloc l’estrena del conte en un centre educatiu, en una representació duta a terme a l’escola Garcia Fossas d’Igualada. Un grup format per voluntaris de l’AFADA i personal de l’Hospital de dia Sant Jordi van ser els encarregats de desplaçar-se i teatralitzar aquest conte.

Aquest esdeveniment dona el tret de sortida a la representació itinerant que es durà a terme durant el proper curs 2017-2018 a les escoles de la comarca de l’Anoia. Ja s’ha confirmat una representació a l’escola Marta Mata de Vilanova del Camí. Tots els centres educatius interessats en una representació del conte es poden demanar-ho al  telèfon 938068188.

Podeu veure fotos de la representació al Garcia Fossas en aquest àlbum de Flickr.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor