Notícies

Taller de reminiscència a l’Arian: “Antics Oficis”

19 desembre 2013

Taller de reminiscència a l’Arian - Antics OficisEl dijous 19 de desembre es va dur a terme al Centre de Dia Arian una xerrada que va girar al voltant del tema dels “Antics Oficis”.

El ponent de la xerrada va ser el Sr. Pere Bartrolí, gendre de la nostra usuària Sra Crescencia Tenias. El taller es va realitzar amb un recull de fotografies cedides per l’Axiu Municipal d’Igualada i amb material relacionat amb el oficis que va ser exposat.

Entre totes les fotografies exposades, una de les més comentades pels nostres usuaris va ser la de l’ofici de naiper, quedant tots gratament sorpresos al saber que a Igualada antigament havia existit una fàbrica de “naips” situada al carrer Garcia Fossas.

Especial interès va generar la fotografia de l’ofici de teixidor, doncs molts dels nostres usuaris i usuàries van desenvolupar aquesta feina durant la seva vida laboral, explicant diferents anècdotes de les moltes fàbriques que existien a la ciutat.

Una altra fotografia que va despertar molt d’interès va ser la de l’ofici d’adober. Tot i no tenint-ne cap entre nosaltres, si que alguns usuaris van comentar que havia estat un ofici present a la seva família, doncs la feina d’adober era un ofici molt arrelat a la nostra ciutat.

També al parlar de la feina de bugadera moltes usuàries van recordar l’època que anaven a rentar la roba al riu o al safareig de Vilanova del Camí.

Vam comentar també els oficis de manyà, picapedrer, sastre, terrissaire, carboner, cerer, espardenyer, cisteller, pastor, boter i un llarg etcètera, aportant gran quantitat d’anècdotes per part dels avis.

En resum, vam passar una tarda molt entranyable on cadascú va poder aportar la seva experiència de vida laboral i també ens va servir per poder treballar la reminiscència, recordant els llocs d’Igualada on estaven ubicats els diferents indrets on es desenvolupaven aquests oficis.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor