Notícies

Ajuts de 200 euros per als nous llogaters del Residencial ViuB2 amb recursos econòmics insuficients

22 novembre 2012

L’Ajuntament d’Igualada ha obert, fins el 21 de desembre, una convocatòria per donar ajuts per al pagament del lloguer dels pisos Viu B2. Aquestes ajudes van destinades als nous llogaters amb recursos econòmics insuficients. En total es destinaran 57.000 euros. Des de principis de novembre, i de manera esglaonada, els pisos del residencial ViuB2 ja comencen a tenir els primer llogaters. Precisament, per a tots els avis i àvies d’Igualada amb recursos econòmics insuficients i que vulguin accedir a un d’aquests pisos, s’ha obert una línia d’ajuts econòmics.

L’import màxim de l’ajut és de 200 euros al mes pel lloguer de pisos d’un sol ocupant i de 250 euros mensuals pel lloguer de pisos de més d’un resident. Aquesta ajuda es rebrà, en principi, durant dos anys, sense descartar que més endavant es pugui ampliar.

L’objectiu de les ajudes, que no estaven contemplades al pressupost d’aquest any, és , segons el regidor d’Acció Social, Joan Torras, ‘facilitar l’entrada a aquelles persones que malgrat estar interessades a accedir a un d’aquests pisos, tenen unes condicions econòmiques massa justes i el cost del lloguer els suposa un fre’.

Torras ha aclarit que, a mode de promoció, aquests ajuts només són per a les persones que vulguin un pis al ViuB2, i no pas al ViuB situat al costat del mercat de la Masuca.

Requisits
-tenir més de setanta anys
-estar inscrit al padró municipal des de com a mínim fa tres anys
-no han de percebre cap altre ajut per aquest concepte
-estar al dia en el pagament de sancions i tributs municipals
-no superar els topalls d’ingressos anuals establerts
-en cas de tenir un pis de propietat, serà imprescindible posar-lo a lloguer o a la borsa de l’Oficina d’Habitatge d’Igualada.

Si el nombre de peticions és massa alt, es donarà preferència a les persones sense suport familiar i en risc d’exclusió social, a aquelles amb malalties cròniques de risc, les que visquin en habitatges amb barreres arquitectòniques i els més grans de 75 anys. Aquestes peticions seran avaluades pel departament d’Acció Social en col·laboració amb el CSSI.

Dijous, 29 de novembre
Dijous, dia 29 de novembre, a les 18h, es realitzarà a l’Espai Cívic Centre, una sessió oberta a tothom per explicar aquestes mesures. Es pot sol·licitar informació al mateix Espai Cívic Centre (c/ Trinitat 12), o al telèfon 93 804 75 81.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor