Notícies

Els 71 pisos Viu B2 d’Igualada per a majors de 60 anys rebran els primers residents el proper mes de novembre

17 setembre 2012

El Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) ha iniciat aquesta setmana l’avaluació de les sol·licituds rebudes per al Residencial Viu B2, els nous pisos amb serveis per a la gent gran situats a l’Avinguda Gaudí. El procés de sol·licitud es clourà el proper 30 de setembre i, fins ara, ja se n’han rebut 147, entre les noves peticions i les que hi havia a la llista d’espera dels pisos Viu B, oberts l’any 2008 al carrer Joaquima Vedruna. L’avaluació d’aquesta llista d’espera es duu a terme respectant l’ordre d’antiguitat de les peticions rebudes. Actualment s’estan equipant els immobles i es preveu que els primers inquilins hi entrin a viure al mes de novembre. Es farà una obertura esglaonada i els llogaters hi accediran en sis torns entre novembre i mitjans de desembre, de manera que, abans de final d’any, s’espera tenir tots els pisos ocupats i les instal·lacions en ple funcionament.

El tinent d’alcalde d’Acció Social de l’Ajuntament, el republicà Joan Torras, destaca que “amb la posada en marxa d’aquests habitatges, que disposen de tots els serveis que requereix la gent gran i compten, a més, amb tota l’experiència del CSSI, Igualada reforça encara més el seu sistema d’atenció a aquest segment de població”

Els interessats poden adreçar-se al CSSI, a l’Avinguda Gaudí número 26 o trucant al telèfon 93 804 55 15. Per a optar a viure en un d’aquests habitatges el titular de la sol·licitud ha de tenir 60 anys o més –s’ha ampliat l’edat mínima, que abans era de 65 anys, per a donar cobertura amb un segment més ampli de la població–, han de ser persones autònomes amb capacitat de participar en el manteniment de la llar i de la persona amb qui convisquin i comptar amb capacitat econòmica per assumir les despeses del lloguer. Es dóna també prioritat a les persones que portin més de set anys empadronades a Igualada per a, posteriorment, donar entrada a persones d’altres poblacions.

El nou complex ofereix 71 pisos que compten amb un punt d’atenció les 24 hores del dia, restaurant i cafeteria, bugaderia, gimnàs i espai d’hidromassatge, biblioteca i sala d’estar, sala polivalent, despatx d’infermeria i horts a la seva part exterior. Són pisos de 45-50 metres quadrats cadascun, amb rebedor, sala d’estar, menjador, una habitació doble, cuina, bany adaptat, calefacció i terrassa. També disposen d’aparcament i traster, opcionals amb preferència per als llogaters. Fins al proper 30 de setembre, les empreses interessades a gestionar el servei de restaurant i cafeteria també poden presentar les seves sol·licituds contactant igualment amb el CSSI al 93 804 55 15.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor