Notícies

Bona resposta en la jornada de portes obertes del nou Centre de Dia Montserrat

12 desembre 2015

2015_12_12 Portes Obertes CD Montserrat - sala polivalent granEl dissabte dia 12 de desembre més de 450 persones van participar en la jornada de portes obertes realitzada al Centre de dia Montserrat, un nou equipament gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) que ofereix serveis diürns de suport a les persones amb dependència d’Igualada i comarca, per millorar la seva autonomia personal i social.

La jornada de portes obertes es va realitzar entre les 11 del matí i les 2 de la tarda i va comptar amb la presència de l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, diversos regidors del consistori igualadí, l’arquitecte que ha projectat l’edifici, Salvador Balcells, el gerent del CSSI, Jordi Ferrer, la directora tècnica, Maria Àngels Riba, la directora del centre de dia Montserrat, Glòria Casadesús, i un equip de dotze professionals del CSSI que van donar informació i explicacions a totes les persones que van visitar les diferents parts del centre. Tots els visitants van poder seguir el recorregut de la visita, que passava per la recepció, sala de reunions, sala polivalent gran, cuina, sala polivalent petita, despatxos, infermeria, jardí equipat per realitzar gimnàstica, zona de passeig, porxos exteriors, perruqueria/barberia i sala de fisioteràpia. En acabar la visita tots els visitants van poder gaudir d’un refrigeri preparat per l’equip de cuina del CSSI i d’una copa de cava servida als porxos del jardí.

2015_12_12 Portes Obertes CD Montserrat - jardíCentre de dia Montserrat és un nou equipament situat en terrenys de l’Ajuntament d’Igualada, en el que antigament era la llar d’infants La Ginesta, al barri de Montserrat. La primera setmana de gener s’hi traslladarà el personal i l’activitat que fins ara es realitzava al Centre de dia Arian i s’hi sumaran els nous usuaris que hi estiguin interessats. El trasllat del centre permetrà al CSSI deixar de pagar el lloguer del local de l’Arian, que suposava una despesa anual de 25.000€.

Les obres de reforma i construcció del nou centre de dia es van iniciar el desembre de 2014 i van finalitzar el passat 15 d’octubre, finançades pel CSSI. En les darreres setmanes s’ha estat treballant en el mobiliari i l’equipament del centre i la seva posta a punt. La reforma ha inclòs la instal•lació d’un eficient sistema de climatització, que inclou 10 pous de geotèrmia de 100 metres de profunditat cada un. El centre s’ha adequat a les normatives vigents d’accessibilitat, usabilitat i seguretat, adaptant l’edifici i jardins a les necessitats dels futurs usuaris.

2015_12_12 Portes Obertes CD Montserrat - cuinaA més dels usuaris, el centre també estarà obert per a totes les persones que vulguin dinar al centre, ja que s’oferirà un menú per 6,50€, i properament es comunicaran els nous tallers i activitats que estaran oberts a tothom.

El nou centre ofereix 40 places públiques, concertades amb el Departament de Benestar Social i Família, i 9 places privades. Disposa de 730 m2 construïts i d’un ampli jardí de 2000 m2. Els usuaris poden escollir horaris flexibles i disposaran de servei de transport i de menjador. Les inscripcions estan obertes fins esgotar les 49 places disponibles Les persones interessades en conèixer les condicions d’accés poden contactar amb els professionals del CSSI al telèfon 93 804 16 16.

Vegeu fotos de la jornada de portes obertes en aquest àlbum.

Vegeu fotos de les instal·lacions del nou centre en aquest àlbum.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor