Notícies

Emotiva celebració del desè aniversari de l’Hospital de dia Sant Jordi

14 desembre 2015
L’usuari més gran del centre, el Sr Pere Escudé, bufant les espelmes amb l'alcalde.

L’usuari més gran del centre, el Sr Pere Escudé, bufant les espelmes amb l’alcalde i la directora del centre.

La tarda del dilluns dia 14 de desembre es va celebrar a l’Hospital de dia Sant Jordi el desè aniversari d’aquest centre gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI). L’acte va comptar amb la presència de familiars de les més de 600 persones que han estat usuàries d’aquest centre des de la seva inauguració.

L’acte va començar amb un pilar realitzat pels Moixiganguers d’Igualada i tot seguit es van realitzar els parlaments a càrrec de Núria Solà, directora d’aquest centre des de la seva inauguració, de Remei Juncadella, responsable de planificació de la Regió Sanitària Catalunya Central del Servei Català de la Salut, i de Marc Castells, alcalde d’Igualada i president del CSSI. Posteriorment l’usuari més gran del centre, el Sr Pere Escudé, de 97 anys d’edat, va bufar les espelmes del pastís de celebració del 10è aniversari. També es va comptar amb la presència de Vanesa González, alcaldessa de Vilanova del Camí, i de diversos regidors de l’Ajuntament d’Igualada.

En la part final, els assistents van poder gaudir d’un concert a càrrec dels joves de l’Orquestra de cambra Ad Libitum, de l’Escola de Música d’Igualada, sota la direcció de Pep Massana, que van interpretar de forma brillant temes clàssics de Pachelbel, Mozart, la música de la sèrie Joc de Trons, un medley de temes del grup Queen i un tema de Disney. L’acte va acabar amb una copa de cava i pastís per a tothom. Durant l’acte es va poder visitar una exposició de fotos dels 10 anys d’activitats del centre.

En el seu discurs, Marc Castells va destacar que la ciutat d’Igualada té com a prioritat respondre a les necessitats dels ciutadans, i va posar com exemple les reconversions de dos equipaments que eren llars d’infants i que han passat a donar servei a les persones grans, com són l’Hospital de dia Sant Jordi i el nou Centre de dia Montserrat.

Per la seva part, Remei Juncadella va elogiar la tasca que realitza l’Hospital de dia Sant Jordi, recalcant l’excel•lent nivell de col•laboració que existeix a la comarca de l’Anoia entre els recursos sanitaris, sociosanitaris, socials i associacions, fet que encaixa plenament en les línies prioritàries del Departament de Salut, com són el Pla interdepartamental d’atenció i interacció social i sanitària (PIAISS) i el Programa de prevenció i atenció a la cronicitat (PPAC).

L’Hospital de dia Sant Jordi dóna servei especialitzat a persones amb trastorns cognitius i Alzheimer i a les seves famílies. Ofereix atenció mèdica, psicològica i social que ajuda a recuperar i millorar l’autonomia de les persones ateses i permet fer un seguiment individualitzat i una avaluació periòdica de cada pacient. Es realitza un programa d’acompanyament a les famílies oferint informació, assessorament i formació, i paral•lelament també es dóna suport psicològic mitjançant reunions individuals i de grups. L’accés als serveis es duu a terme des de recursos de la xarxa sanitària, sociosanitària i social. L’equipament compta amb un edifici lluminós i amb zones enjardinades que pertany a la Fundació Catalunya-La Pedrera.

El centre ofereix atenció integral i personalitzada mitjançant un equip de professionals de múltiples disciplines: infermeria, auxiliar terapeuta, treball social, neuropsicologia, neurologia i fisioterapeuta especialitzada. També compta amb voluntaris que acompanyen els usuaris en activitats de lleure i festivitats i sortides fora del centre, i col•labora amb l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer (AFAB).

Podeu veure fotos de la celebració en aquest àlbum de Flickr.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor