Notícies

Calaf mima les persones grans

13 maig 2006

L’ajuntament i el CSSI inauguren demà el primer centre de dia que tindrà el municipi

L’Ajuntament de Calaf i el Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) van signar ahir el conveni de col·laboració per a la gestió del primer centre de dia que tindrà el municipi, amb una capacitat de 40 places. L’equipament s’inaugurarà aquest diumenge, coincidint amb l’homenatge als avis que celebra el poble.

El Centre de Dia Casa Joan Gimferrer es troba situat en una illa formada per diversos equipaments adreçats a la gent gran, que a Calaf suposa el 19% de la població. Així,en aquesta zona hi ha també el centre d’atenció primària (CAP) i s’hi construiran també els pisos tutelats per a la gent gran.

L’alcaldessa de Calaf, Ma. Antònia Trullàs, i el president del CSSI i alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí, van signar a l’ajuntament el conveni de col·laboració per tirar endavant el Centre de Dia Casa Gimferrer. L’equipament assistencial tindrà una capacitat de 40 places i serà un servei de suport a les persones amb dependència, per ajudar-les a recuperar o millorar l’autonomia personal i social.

L’acte també va comptar amb la presència del president del Consorci Hospitalari de Catalunya, Josep Abelló, que va destacar la necessitat d’impulsar al territori un model «poc residencialista», que aposti per mantenir al màxim l’autonomia de la gent a casa seva. Per la seva banda, l’alcaldessa va assegurar que aquest centre «serà un referent a la Catalunya central» i va remarcar la seva «gran importància» per a tots els calafins i calafines. El president del CSSI, Jordi Aymamí, va prometre a l’alcaldessa tot el suport d’aquest consorci que a Igualada ja gestiona diversos equipaments assistencials. A l’acte també van ser-hi presents el gerent del CSSI, Carles Gausachs, i el regidor Joan Caballol.

Publicat a Regió7

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor