Notícies

Els avis de Calaf estrenen el Centre de Dia Casa Joan Gimferrer

19 maig 2006

Autoritats i una multitud de veïns van inaugurar, diumenge de la setmana passada, el primer centre de dia adreçat a la gent gran que tindrà el municipi de Calaf. El centre, que porta el nom de Casa Joan Gimferrer, ocupa l’antiga casa d’aquest empresari tèxtil que va ser «un impulsor de l’economia de la vila», segons va explicar durant la inauguració l’alcaldessa de Calaf, M.Antònia Trullàs.

El Centre de Dia Casa Joan Gimferrer ha estat promogut per l’ajuntament calafí i el Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI). Tindrà una capacitat de 40 places i suposarà el primer equipament d’aquestes característiques que obre portes a Calaf. Segons va dir Trullàs durant l’acte inaugural, «el centre era una prioritat per a aquest equip de govern» i, després d’anys de gestions, avui és ja una realitat.

La inauguració va tenir lloc a la una del migdia i va comptar amb la presència del president del CSSI i alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí, així com de la coordinadora de l’àrea de Serveis Socials de la Diputació de Barcelona, Àngels Nogué. Després de la protocol·lària tallada de cinta, les autoritats i una multitud d’avis i àvies van poder recórrer les noves instal·lacions.

Com serà?

El Centre de Dia Casa Joan Gimferrer oferirà, durant el dia, atenció mèdica, terapèutica, psicològica i sociocultural
personalitzada, per tal de facilitar als usuaris les tasques bàsiques de la vida diària i per afavorir la seva permanència en l’entorn familiar. Tal com va dir el president del CSSI, Jordi Aymamí, «estem obligats a atendre millor la gent gran, que es mereix aquest tracte diferencial». La inauguració del Centre de Dia Casa Joan Gimferrer va donar pas al dinar de germanor amb què el municipi de Calaf va celebrar l’homenatge a la gent gran. Els actes ja van començar, al matí, amb una missa i una cantada de la coral. Després, els participants a la festa van anar en cercavila fins al centre de dia.

Publicat a Diari d’Igualada

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor