Notícies

Comença la reforma de l’edifici antic de la Residència Pare Vilaseca

22 abril 2010

Aquest mes d’abril han començat les obres de remodelació de l’antic edifici de la Residència Pare Vilaseca, gestionada pel Consorci Sociosanitari d’Igualada. A més d’adaptar les instal·lacions a les noves normatives, l’actuació permetrà guanyar noves places per a residents assistits, és a dir, persones amb un alt grau de dependència i que requereixen una major atenció sociosanitària. En aquesta primera fase de les obres es rehabilitaran, es reformaran i s’adaptaran 18 places de llar residencial, ja existents a l’edifici antic, en unes altres 20 noves de residència assistida (per a gent gran amb major dependència). A més, també s’habilitaran dos banys assistits, una sala d’estar-menjador i un office.

Aquesta primera fase consisteix en reconvertir les habitacions dels residents vàlids en 12 habitacions (8 de dobles i 4 d’individuals) per a usuaris amb alta dependència, a més de fer-hi també els corresponents banys adaptats. L’actuació permetrà adequar les habitacions, les instal•lacions, els banys, la fusteria, el mobiliari i els passadissos, entre altres, a les exigències de la nova normativa i a les mesures d’accessibilitat per a persones assistides, amb l’eliminació de les nombroses barreres arquitectòniques. A la vegada millorarà la qualitat del servei i el confort dels residents, així com les condicions de treball dels professionals del centre.

Les obres les promou l’Ajuntament d’Igualada, integrant del CSSI juntament amb el Consorci Hospitalari de Catalunya. Aquesta primera fase té un pressupost de 464.395 euros, finançats amb una subvenció del Pla E del govern central per a l’estímul de l’economia i l’ocupació atorgada a l’Ajuntament igualadí. El termini d’execució d’aquests primers treballs, que van a càrrec de l’empresa igualadina Construccions Panadés, és de 9 mesos, de manera que la primera fase de la reforma serà una realitat abans no acabi l’any. El projecte l’ha redactat l’arquitecte Ferran Mateu i Soler, qui ja va encarregar-se del projecte d’ampliació de la Residència Pare Vilaseca l’any 2004. La reforma ha estat ideada amb criteris de màxima funcionalitat, eficiència i sostenibilitat.

Les obres que ara han començat formen part d’un projecte més ampli que preveu remodelar integralment l’antic edifici i reconvertir les actuals 58 places de llar residència en 64 noves places per a residents amb dependència elevada. També es reformarà la planta soterrani per fer-hi magatzems, un centre de fisioteràpia, sales de tallers i serveis de podologia i perruqueria, entre altres. Aquestes 64 noves places se sumaran a les 92 places per a residents assistits que ja van crear-se l’any 2004 en el nou edifici adjacent amb que es va ampliar la residència. D’aquesta manera es podrà donar resposta a la llista d’espera de persones amb alt grau de dependència pendents d’ingrés.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor