Notícies

El Consorci Sociosanitari d’Igualada viu una intensa Diada de Sant Jordi

23 abril 2010

Els centres assistencials que gestiona el Consorci Sociosanitari d’Igualada van viure, divendres 23 d’abril de 2010, una intensa Diada de Sant Jordi. Així, la Residència i Centre de Dia Pare Vilaseca d’Igualada, el Centre de Dia Arian, l’Hospital de Dia Sant Jordi, els pisos amb serveis Viu B i el Centre de Dia Casa Joan Gimferrer (a Calaf) van organitzar diverses activitats que van permetre als usuaris i usuàries, els seus familiars i els professionals celebrar conjuntament la diada del patró de Catalunya.

La regidora de Salut i Acció Social de l’Ajuntament d’Igualada, Pilar Salat, acompanyada d’altres regidors, va visitar tots els equipaments per lliurar la tradicional rosa a tots els usuaris i usuàries i als professionals. Al Centre de Dia i Residència Pare Vilaseca la celebració de Sant Jordi ja va començar dijous a la tarda amb un recital de poesia a càrrec dels professionals del centre i de voluntaris. El divendres 23 d’abril usuaris i residents, acompanyats del personal i de diversos voluntaris, van fer una sortida a la plaça de Cal Font per veure les parades i comprar-hi llibres i roses.

A l’Hospital de Dia Sant Jordi l’activitat més destacada va ser l’estrena d’un original drac, en homenatge a Sant Jordi, construït per les usuàries i alguns voluntaris en diversos tallers. En realitat es tracta d’una dragona, ja que tot el personal del centre són dones. La dragona, batejada amb el nom de Jordina, va escollir la Diada de Sant Jordi per al seu naixement. També es va fer un pica pica i posteriorment una botifarrada.

D’altra banda, els pisos de lloguer amb serveis per a la gent gran van rebre la visita de la regidora Pilar Salat, que va conversar amb els usuaris i usuàries i els va regalar la rosa.

Al Centre de Dia Arian la celebració de Sant Jordi es va allargar tota la setmana, durant la qual es van llegir històries de dracs i princeses i els usuaris i usuàries van fer les roses. El 23 d’abril hi va tenir lloc un concurs de poesia en què els avis i àvies van aportar aquelles poemes que més han influït en la seva vida. El concurs el va guanyar l’Antonia Camacho amb un poema que li van escriure els seus néts i nétes. Es va fer un emotiu recital amb obres de Calderón, Quevedo, Rosalía de Castro, Miquel Martí i Pol i Joan Maragall, entre altres. A la tarda la Rondalla Nova Unió va ser a l’Arian per interpretar cançons de sempre.

Finalment els usuaris i usuàries del Centre de Dia Casa Joan Gimferrer de Calaf van fer, el 23 d’abril, una sortida al poble per anar a comprar les roses. També van visitar l’escola, on es venien llibres i es feia un taller de cuina amb diversos plats cuinats pels pares i mares. Els alumnes van regalar-los un punt de llibre. A la tarda, el poeta calafí Josep Vilaseca, conegut popularment com El Segarrenc, va visitar la Casa Joan Gimferrer per llegir alguns dels seus poemes.

Vegeu àlbum de fotos de la diada de Sant Jordi 2010 a l’Hospital de Dia, amb l’estrena de la dragona Jordina.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor