Notícies

Comencen les obres de reforma de l’edifici antic de la Residència Nostra Senyora del Carme de Santa Coloma de Queralt

10 maig 2010

S’hi habilitaran fins a 15 noves places residencials les quals, sumades a les 58 del nou edifici ja estrenat, fan créixer el centre fins a les 73 places. A l’edifici antic també s’hi farà un nou Centre de Dia amb 20 places, una sala de fisioteràpia, sales de tallers, despatxos, la cuina i la bugaderia, entre altres

Aquests dies han començat les obres de reforma integral de l’edifici antic de la Residència Nostra Senyora del Carme de Santa Coloma de Queralt (gestionada pel Consorci Sociosanitari d’Igualada). Els residents ja havien estat traslladats el 14 d’abril al nou edifici adjacent (amb capacitat per a 58 places) amb què s’ha ampliat el centre residencial. La reforma de l’antic edifici consistirà a rehabilitar-ne tant l’exterior com l’interior, on s’habilitaran fins a 15 noves places (entre habitacions dobles i individuals totalment adaptades). També s’hi farà un nou Centre de Dia amb el doble de capacitat que l’actual (passarà de 10 a 20 places), una sala de fisioteràpia, sales de tallers i teràpies ocupacionals, la cuina, la bugaderia i la zona de planxat, la sala de juntes i una àrea administrativa i de direcció amb diversos despatxos per als professionals. Les obres les duu a terme la UTE Enor Trumes i està previst que acabin abans de final d’any.

Els treballs de reforma de l’edifici antic són la segona fase del projecte d’ampliació de la Residència Nostra Senyora del Carme. La primera fase va consistir en la construcció d’un nou, modern i funcional edifici adjacent, de 2.000 m2 quadrats distribuïts en tres plantes, amb capacitat per a 58 places, el qual ja ha entrat en funcionament. En total doncs la residència amplia la seva capacitat fins a les 73 places. El trasllat dels 45 usuaris de l’edifici antic al nou edifici es va fer el 14 d’abril amb total normalitat i en una única jornada. Al nou edifici els residents hi han guanyat un major confort i una millor atenció, a la vegada que els professionals han vist millorar també les seves condicions de treball. Entre totes dues fases, la construcció del nou edifici i la reforma de l’antic, els treballs han comptat amb un pressupost de gairebé 4.300.000 euros.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor