Notícies

El CSSI amplia l’oferta de serveis per afavorir que la gent gran i les persones dependents puguin continuar vivint a casa amb la màxima autonomia

19 maig 2010

La nova cartera inclou serveis per adaptar l’habitatge o instal·lar-hi solucions tècniques, la tramitació de subvencions de la Llei de la Dependència i també assessorament i tramitació d’ajuts per pagar el lloguer, o un dispositiu GPS per a persones que es desorienten

El Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) ha posat en marxa nous serveis per a la gent gran i les persones amb dependència que volen romandre el màxim de temps a casa seva i amb el màxim d’autonomia possible. Aquests nous serveis aporten solucions per a millorar l’autonomia personal d’aquest col·lectiu i afavorir la seva permanència en el propi domicili.

D’una banda, el CSSI ofereix assessorament en solucions tècniques per al dia a dia de les persones en el seu propi domicili. Els professionals del Consorci assessoren els usuaris sobre diversos aparells i equipaments que faciliten la vida diària, com per exemple elevadors mecànics per salvar les escales o mobiliari adaptat.

D’altra banda, s’ha iniciat un servei per a adaptar funcionalment el domicili i cobrir les necessitats de la vida diària, ja sigui de forma temporal o permanent. El CSSI s’encarrega de proposar les millors solucions per adaptar banys i cuines per a persones amb problemes de mobilitat, per adequar amb rampes els accessos a l’habitatge, o per ampliar les entrades i facilitar la mobilitat de persones que van en cadira de rodes, entre altres.

Un altre producte és el que facilita a les famílies de les persones que es desorienten un localitzador basat en tecnologia GPS i web que permet saber on es troba en tot moment.

Finalment, el Consorci assessora i tramita les sol·licituds d’ajut per a pagar el lloguer. El 30% dels usuaris dels pisos de lloguer amb serveis Residencial Viu B del CSSI van obtenir el 2009 importants ajudes de la Generalitat gràcies a les gestions fetes pel Consorci amb la col·laboració de la societat municipal Pimha SL. (Promotora Igualadina Municipal d’Habitatges). Aquestes ajudes del Departament d’Habitatge del Govern català van cobrir gairebé la meitat (el 45%) del cost total del lloguer d’aquests usuaris. El Consorci ha tramitat el 70% restant de les sol·licituds aquest any 2010. La previsió és que aquest any el nombre d’ajudes encara s’incrementi, atès els nous criteris aplicats per la Generalitat, els quals donen prioritat al col•lectiu de persones grans o amb dependència.

El CSSI ja disposava d’altres serveis per a donar resposta a les necessitat de la gent gran i les persones amb dependència que viuen a casa. El Servei d’Atenció Domiciliària ofereix, en el propi domicili, una atenció social i sanitària gràcies als professionals que s’hi desplacen regularment. El CSSI disposa també d’un servei d’àpats a domicili. Amb la posada en marxa de la nova cartera de serveis el Consorci vol ampliar de forma notable la cobertura a la població d’Igualada i la comarca. En l’actualitat ja ofereix servei al 35% de la població d’Igualada entre 80 i 85 anys, i fins al 75% de la població major de 85 anys. L’objectiu és garantir el ‘continuum assistencial’ i acompanyar la persona que es va fent gran oferint-li en cada moment l’atenció social i sanitària més adequada.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor