Notícies

Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de la Llacuna i el Consorci Sociosanitari d’Igualada

17 desembre 2008

El Consorci Sociosanitari estén la seva àrea d’influència a la Llacuna amb l’estudi d’una nova obra. El projecte preveu la creació d’una residència, un centre de dia, apartaments, casal i sala d’actes. El CSSI és cada cop més present a la resta de municipis de la comarca de l’Anoia.

L’Ajuntament de la Llacuna ha fet un gran pas per a la construcció d’un complex per a la  gent gran al municipi, un projecte en què l’equip de govern està treballant des de fa gairebé cinc anys. El dimecres 17 de desembre l’alcalde, Josep Parera, i el seu homòleg d’Igualada, Jordi Aymamí, en qualitat de president del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), van signar un conveni per tirar endavant aquesta actuació.

L’acte va tenir lloc a la Sala de  Plens, que estava plena de gom a gom. A més dels dos alcaldes, hi van ser presents les regidores de Benestar Social dels dos municipis, Santas de Blas, de La Llacuna, i Pilar Salat, d’Igualada, i el gerent del Consorci, Carles Gausachs.

Josep Parera va destacar la importància d’aquest gran projecte per a La Llacuna i va assegurar que es vol construir un centre de “cinc estrelles”. Mitjançant aquest conveni el Consorci oferirà a l’Ajuntament assistència tècnica en el camp dels serveis de caràcter sociosanitari, que comprendrà l’assessorament, el suport a la gestió, el disseny dels productes, serveis i equipaments, i la realització d’estudis i informes tècnics. L’objectiu principal d’aquest acord serà l’anàlisi de la factibilitat tècnica i econòmica de la creació d’un complex per a la gent gran, un projecte que es preveu que pugui tenir un pressupost del voltant de 8 milions d’euros.

Un gran centre adaptat a l’entorn natural
El nou equipament està previst que se situï en un solar de 25.000 metres quadrats, propietat de l’Ajuntament, a la part est del municipi. Inicialment, es preveu que el complex disposi d’una residència, amb capacitat per a 60 places, un centre de dia, amb 10 places, 15 apartaments amb suport per allargar l’autonomia de les persones grans, una sala d’actes i d’exposicions, un casal d’avis i un espai de fisioteràpia i rehabilitació.

L’edifici de la residència ocuparà uns 3.000 metres quadrats i les habitacions es distribuiran en dues plantes. Els apartaments tindran entre 40 i 50 metres quadrats i es dividiran en mòduls. Un dels aspectes importants a destacar d’aquest projecte és que el complex se situarà en plena natura, oferint un entorn privilegiat, tot i que no estarà lluny del nucli urbà. Per això, s’ha plantejat un disseny del centre respectant l’orografia del terreny. L’entorn  propicia no només una estada més agradable, sinó també una diversitat d’activitats a l’aire lliure, com per exemple la possibilitat de treballar en uns horts urbans, crear uns recorreguts de passeig i estades en plena natura.

En l’acte de signatura del conveni, els dos alcaldes, Josep Parera i Jordi Aymamí, van manifestar que els llacunencs i les llacunenques tindran prioritat en la utilització dels serveis que oferirà el centre i també pel que fa als llocs de treball que generarà aquesta activitat, durant la construcció de l’equipament i quan aquest entri en funcionament.

 

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor