Notícies

Conveni de l’Ajuntament de Montbui i el Consorci Sociosanitari d’Igualada

20 maig 2009

L’ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha signat un conveni de col·laboració amb el Consorci Sociosanitari d’Igualada pel qual estudiaran conjuntament els equipaments necessaris per l’atenció a la gent gran del municipi. El primer dels equipamets serà el centre de dia que ja està projectat al nucli antic i que estarà finançat amb el Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL)

L’ajuntament de Montbui i el Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) van signar dilluns passat un conveni que estableix la col·laboració entre ambdues institucions per a fer possible l’estudi dels equipaments necessaris per atendre les necessitats de la gent gran al municipi. El conveni afectarà inicialment al centre de dia de la gent gran que s’està habilitant al centre de serveis Montbou del Nucli Antic.L’acte va estar presidit per l’alcalde montbuienc Teo Romero i pel d’Igualada Jordi Aymamí, com a president del Consorci Sociosanitari d’Igualada. També hi van assistir nombrosos regidors de l’equip de govern montbuienc, entre ells la responsable de Salut, Benestar Social i Gent Gran Aurora Fernández. I en representació d’Igualada també hi va assistir la regidora de Salut i Acció Social Pilar Salat, així com el gerent del Consorci Carles Gausachs i la directora tècnica de l’ens Maria Àngels Riba.

L’alcalde Teo Romero va encetar l’acte recordant que “aquest conveni ens permetrà treballar amb l’assessorament del Consorci per tal de planificar els equipaments necessaris en l’àmbit de la gent gran a Montbui”. Tal i com va explicar l’alcalde “aquest conveni ens obre un espai de col·laboració mútua. Abans de duplicar esforços, hem volgut sumar i apostem pel Consorci Sociosanitari d’Igualada perquè faci l’estudi de la gestió d’aquest equipament, que pensem que és un servei bàsic, i molt necessari, que donarà servei a la població”. L’alcalde montbuienc va apuntar que “aquest conveni ens relaciona i uneix encara més amb Igualada. Som un tot”.

Teo Romero va recordar que el primer centre de dia de Montbui tindrà una capacitat per a 25 persones. Estarà ubicat al Centre de Serveis Montbou, un espai que ja acull la Llar d’Infants “Montxic” i on també s’ubicarà un dispensari mèdic (amb doctor i infermera) i servei de farmaciola. Tanmateix, hi haurà un espai multifuncional amb una petita biblioteca, mediateca i espai de reunions. Una altra sala quedaria reservada com a oficina municipal. L’alcalde montbuienc va apuntar també que “gràcies al FEIL aquest centre de dia estarà finalitzat”.

Romero va recordar també que aquesta col·laboració es podria donar “en aquells temes en els quals Igualada n’és referent, com la possibilitat d’establir un possible conveni amb l’Escola de Música, en relació al futur auditori i biblioteca, en el qual voldríem que hi hagi ensenyament musical”.

L’alcalde d’Igualada Jordi Aymamí va encetar la seva intervenció fent un reconeixement “a la gestió feta a Montbui en els últims anys. La transformació de Montbui és un fet i això es veu sobre tot en els espais públics, i també perquè s’ha fet amb sensibilitat social”. Aymamí va recordar que la cooperació intermunicipal “és important. Hem avançat i hem d’avançar molt més. Els dos municipis compartim Mancomunitat amb les diferents característiques i complexitats que tenim, però hi ha molts temes que ens uneixen”. Respecte a la col·laboració entre el CSSI i l’ajuntament de Montbui, Aymamí va recordar que “el Consorci és un projecte social dirigit a aquell sector que ho necessita. Des d’Igualada hi hem apostat per aquests sectors socials que requereixen el nostre compromís”.

El Consorci és el muscle tecnològic, financer i professional per fer possibles determinats projectes. Té vocació municipalista i s’ha demostrat que funciona. Els resultats que ha assolit fins ara el Consorci són prou bons, i hi ha un excel·lent equip tècnic al darrera”. Aymamí va apuntar que aquest acord “va més enllà d’un conveni-marc: té caire polític. Pensem que és imprescindible trobar camins comuns entre els veïns. La realitat social és única. Hi ha barreja de sang”.

Font: L’Enllaç 20-05-2009

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor