Notícies

El 22 d’abril es col·locarà la primera pedra dels 66 pisos amb serveis per a gent gran

7 abril 2006

El dissabte 22 d’abril, a la 1 del migdia, tindrà lloc la col·locació de la primera pedra dels  66 pisos de lloguer amb serveis per a la gent gran que promou el Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI). L’acte comptarà amb la presència de les autoritats locals i comarcals –encapçalades per l’alcalde i president del CSSI, Jordi Aymamí– així com amb  representants del Consorci.

L’edifici es construirà en una part de l’illa que actualment ocupa l’hospital, entre els carrers de Sant Carles i de Santa Joaquima de Vedruna, i estarà enllestit l’any 2007. Aquest nou equipament, que consta de 66 pisos amb serveis per a gent gran, vol garantir que aquesta pugui restar a casa seva i mantenir l’autonomia el màxim temps possible, a la vegada que es beneficia de la tutela de professionals sanitaris i sociosanitaris i de serveis comuns. Entre aquests serveis comuns, els usuaris dels pisos disposaran d’un punt d’atenció les 24 hores del dia, restaurant-cafeteria, bugaderia, gimnàs, espai d’hidromassatge, biblioteca, sala polivalent i recollida selectiva de residus. També hi haurà un despatx mèdic i d’infermeria. Els habitatges, de 50 metres quadrats, es componen de rebedor, sala d’estar i menjador, una habitació doble, cuina, bany adaptat, calefacció i terrassa. A més, l’edifici disposa d’aparcament soterrani i de trasters en la planta baixa.

L’obra comporta una inversió de 5.500.000 euros i compta amb la col·laboració de Caixa de Manresa, que finança l’operació. El projecte ha rebut una important subvenció de 3 milions d’euros de diverses administracions pel fet de tractar-se d’habitatges de lloguer i pels criteris de mobilitat i de sostenibilitat de l’edifici.

En l’actualitat, el Consorci Sociosanitari d’Igualada ja estudia la possibilitat de construir més habitatges amb serveis per a la gent gran,ja que aquesta primera iniciativa ha rebut una resposta molt positiva, amb més d’un centenar de sol·licituds.

Publicat a Diari d’Igualada

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor