Notícies

Els pisos amb serveis, a punt de solfa

2 març 2006

Aquest mes,començaran les obres dels 66 habitatges amb serveis per a gent gran. El govern municipal ha aconseguit tres milions d’euros en concepte de subvencions per costejar bona part d’unes obres que en costaran cinc.

L’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí, ha anunciat en la darrera compareixença del govern davant la premsa que les obres dels 66 pisos de serveis per a persones de la tercera edat estan a punt d’iniciar-se. Aymamí ha explicat que aquest projecte, que es construirà a tocar del passeig de Verdaguer, a l’illa de l’actual hospital, ha rebut uns tres milions d’euros de subvenció per part de l’Administració pública. L’alcalde ha aclarit que, finalment, les obres s’han adjudicat a l’empresa Emcofa SA per un valor de 4.752.000 euros. Aquesta xifra ja suposa una rebaixa respecte els 5.637.000 que el govern preveia que costarien els treballs.

Però la iniciativa també s’ha pogut beneficiar del Pla d’habitatge 2004-2007 que impulsa la Generalitat. En total, el projecte ha rebut tres milions d’euros pel fet de tractar-se d’habitatges de lloguer, pels criteris de mobilitat i pels de sostenibilitat de l’edifici, entre d’altres. A més, el projecte ha permès la concessió d’un crèdit en condicions especialment beneficioses per un total de 1.726.000 euros, que cobreixen quasi la resta del cost del projecte de construcció.

A hores d’ara, el Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), l’ens –majoritàriament municipal– que gestionarà el projecte, ja ha rebut un centenar de sol·licituds per ocupar aquests pisos de lloguer per a persones de la tercera edat que poden necessitar algun tipus de suport en el dia a dia. És per això que Aymamí va avançar ja la voluntat d’impulsar una segona promoció de pisos de serveis per a les persones de la tercera edat a la capital de la comarca.

El projecte preveu la construcció d’un edifici amb 66 pisos de serveis de 45 metres  quadrats cadascun, amb un menjador, una habitació doble, un bany adaptat i una terrassa. Aquests habitatges han de permetre a la gent gran gaudir de l’autonomia de poder viure a casa seva el màxim temps gràcies a la possibilitat d’accedir als serveis que necessitin. Els inquilins comptaran amb la tutela de diversos professionals sociosanitaris. Hi haurà un punt d’atenció durant les 24 hores del dia. A més, els usuaris dels pisos podran utilitzar, si ho desitgen, diversos serveis comuns com són els de menjador, perruqueria, hidromassatge, podologia, rehabilitació, biblioteca o sala de televisió, entre d’altres.

Publicat a Regió7

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor