Notícies

El 4D Health participa en les missions del Compromís Metropolità 2030

10 octubre 2022

L’acte, celebrat a Martorell, es va centrar en la missió d’economia innovadora i inclusiva

L’auditori del Centre Cultural de Martorell ha acollit aquest mes de setembre el primer dels 8 actes de la gira de presentació de les 8 missions del Compromís Metropolità 2030, el nou pla estratègic per a la ciutat real de Barcelona, la dels 5 milions d’habitants. Aquest pla, resultat del procés Barcelona Demà, està orientat a impulsar un nou model de prosperitat, basat en el coneixement i la innovació, que en redueixi les desigualtats socials i territorials i la situï com una de les metròpolis que liderin la lluita contra l’emergència climàtica.

La primera missió que s’ha presentat és la d’Economia innovadora i inclusiva i té com a objectiu impulsar la transferència tecnològica per millorar la posició internacional de la regió metropolitana de Barcelona com a territori innovador.

En aquest acte, el director de projectes del 4D Health, Franc Espinar, va explicar en què consisteix el projecte 4DHealth, un centre d’innovació i simulació de l’Ajuntament d’Igualada i gestionat pel CSSI, que té el propòsit d’innovar en salut i desenvolupar projectes per contribuir a la formació i capacitació dels professionals per augmentar la seguretat dels pacients.

Espinar va presentar el 4D Health com una organització al servei dels professionals, les institucions de coneixement i salut, i les empreses (farmaindústria, dispositius sanitaris i TIC). Va afirmar que “el centre ofereix una àmplia gamma de serveis personalitzats a les empreses, i col·labora en la implementació de projectes relacionats amb el desenvolupament, usabilitat i formació dels seus productes. Les empreses tenen l’oportunitat de desenvolupar-hi projectes personalitzats, vinculats als seus productes i estratègies comercials, per poder millorar la formació dels seus clients i els seus equips comercials, en un entorn hospitalari real de simulació, i amb la participació de professionals sanitaris i directius”.

El centre de simulació 4D Health disposa d’unes instal·lacions punteres al país pel que fa a entorns clínics, un equip humà expert en simulació i recursos audiovisuals que faciliten la innovació i l’eficàcia en la formació dels clients i professionals de les empreses, en un entorn interactiu i pràctic.

Durant l’acte, conduït per la directora de Ràdio Cornellà, Mireia Navarro, es va reflexionar al voltant de la necessitat que una economia que proporcioni prosperitat per a tothom ha de disposar d’una estructura diversificada i amb un pes creixent de la innovació en totes les activitats. La regió metropolitana de Barcelona està molt ben posicionada en matèria de recerca, però cal millorar la seva transferència a l’esfera productiva.

L’acte va comptar amb la participació de l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, el director de l’oficina de recerca i transferència Tecnològica de la Universitat de Girona, Pere Condom, la diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Condom, i el vicepresident de planificació estratègica de l’AMB i president de la Comissió Executiva del PEMB, Jordi Martí, entre d’altres personalitats.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor