Notícies

El Centre de Dia Casa Joan Gimferrer de Calaf ja ha atès 100 persones

3 setembre 2011

L’equipament, gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada, va celebrar el cinquè aniversari amb un concert d’acordionistes que va reunir fins a 170 usuaris, familiars i veïns

El Centre de Dia Casa Joan Gimferrer de Calaf va celebrar el 2 de setembre el seu cinquè aniversari amb un concert d’acordionistes al qual van assistir fins a 170 persones, entre usuaris, familiars i veïns. Els assistents van gaudir de l’actuació d’11 músics procedents del Bages, Osona i el Berguedà, els quals van interpretar conegudes havaneres, boleros, currandes, sardanes i passosdobles. L’acte, que va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Calaf, M. Antònia Trullàs, va acabar amb un berenar. La celebració va destacar per l’activa participació dels assistents, molts dels quals van animar-se a ballar.

El Centre de Dia Casa Joan Gimferrer arriba als cinc anys d’activitat amb la satisfacció d’haver-se consolidat com el referent en l’atenció a la gent gran i les persones amb dependència a Calaf i els municipis veïns del nord de la comarca. En aquest període ha atès un total de 100 persones, 67 dones i 33 homes, amb una mitjana d’edat de 82 anys.

Gestionat pel Consorci Sociosanitari d’Igualada, el servei els ofereix, durant el dia, una atenció integral (sanitària i social) per ajudar-los a recuperar o millorar l’autonomia personal i social i, d’aquesta manera, afavorir que puguin continuar vivint a casa, en l’entorn familiar habitual. En aquests cinc anys d’activitat el Centre de Dia Casa Joan Gimferrer ha anat incrementant i millorant els serveis als usuaris i els seus familiars. Així, ha posat en marxa un servei de transport adaptat, ha ampliat l’horari d’atenció fins a les 7 de la tarda, i ha incrementat l’oferta de places subvencionades, ja que ha esdevingut centre concertat de la Generalitat de Catalunya. L’increment de l’activitat també s’ha traduït en la creació de nous llocs de treball. L’equipament disposa en l’actualitat d’una plantilla equivalent a 6 persones a jornada complerta.

L’equip humà l’integren professionals de diverses disciplines, com ara fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, treballadors socials, gerocultors, diplomats d’infermeria, educadors socials, metges, psicòlegs i un coordinador, entre altres, que presten una atenció mèdica, terapèutica, psicològica i sociocultural per facilitar als usuaris la realització de totes les tasques bàsiques de la vida diària. Al Centre de Dia els usuaris es beneficien de serveis com ara administració de la medicació, suport a les activitats de la vida diària, valoracions psicològiques, supervisió dietètica, higiene, tractaments de fisioteràpia, tallers ocupacionals i cures d’infermeria, a més de serveis complementaris: bugaderia, dutxes, menjador, menjars a domicili i podologia. Hi fan diverses activitats: musicoteràpia, tallers d’escriptura i de memòria, psicomotricitat i sortides lúdiques.

El Consorci Sociosanitari d’Igualada avala una gran experiència en la gestió d’aquests equipaments. A més del de Calaf, també gestiona uns altres cinc centres de dia a Igualada (el Pare Vilaseca i l’Arian), Santa Coloma de Queralt, Piera i Masquefa.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor