Notícies

El Consell Comarcal de l’Anoia adjudica el Servei d’Atenció Domiciliària al Consorci Sociosanitari d’Igualada

3 març 2015

Ferrer i Boquete - Contracte SADEl Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) prestarà el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) a diversos municipis de la comarca de l’Anoia després d’haver guanyat el concurs públic convocat pel Consell Comarcal. El CSSI, amb una contrastada experiència en aquest àmbit, ja s’encarregava d’aquest servei des de l’any 2010, quan va guanyar el concurs anterior.

El passat dimarts dia 24 de febrer, el president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, i el gerent del Consorci Sociosanitari d’Igualada, Jordi Ferrer, van signar el contracte d’aquesta nova concessió administrativa.

A domicili o a l’entorn

El Servei d’Atenció Domiciliària és un conjunt d’accions, prestacions i tecnologia adequada que es realitza en el domicili de la persona o el seu entorn, oferint una atenció integral a persones i unitats de convivència que tenen dificultats per romandre o desenvolupar-se en el seu medi quotidià. Un equip integrat per professionals de diverses disciplines els proporciona atencions preventives, assistencials, socioeducatives i rehabilitadores amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida i facilitar que puguin continuar vivint a casa.

El Servei d’Atenció Domiciliària inclou serveis de suport a la persona (atencions bàsiques en geriatria, atenció sanitària i atenció socioeducativa), suport domèstic (per a la realització de les tasques de la llar), serveis tecnològics (teleassistència) i serveis complementaris (àpats i fisioteràpia a domicili).

“Permet millorar l’autonomia de les persones”

El vicepresident del Consell Comarcal de l’Anoia responsable de l’Àrea de Serveis Personals, Àngel Soteras, destaca que “el Servei d’Atenció Domiciliària és força ben valorat per ajuntaments i usuaris”. També manifesta que “és d’aquells que donen més sentit i omplen de contingut una institució com el Consell Comarcal, ja que ens permet millorar l’autonomia de les persones que per raons d’edat, de salut, o altres, necessiten qualsevol tipus de suport, visquin on visquin, siguin municipis grans o petits”.

Concessió d’un any prorrogable

L’adjudicació del Servei d’Atenció Domiciliària al Consorci Sociosanitari d’Igualada es va aprovar en el Ple del Consell Comarcal del 27 de gener passat, per unanimitat.  La concessió té una durada d’un any –amb un import anual de 328.910,45 euros-, amb la possibilitat de prorrogar-la fins a un màxim de 6 anualitats en total.

D’acord amb el contracte, el CSSI prestarà el Servei d’Atenció Domiciliària als municipis de la comarca de menys de 20.000 habitants (tots a excepció d’Igualada) que compleixin, a més, els requisits establerts.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor