Notícies

La Residència Pare Vilaseca rep 12.798€ del llegat de Mossèn Juncà

12 març 2015

El prevere igualadí Mossèn Josep Maria Juncà i Ramon, mort el passat dia 1 d’octubre de 2014, va manifestar en el seu testament la voluntat de deixar una quarta part dels seus béns a la Residencia Pare Vilaseca, centre on va residir en la darrera etapa de la seva vida.

El dijous 12 de març de 2015 els marmessors del llegat de Mossèn Juncà, els Srs. Agustí Perelló, Carles Solà i Albert Tarrida, han fet efectiva aquesta voluntat entregant 12.798,06€ al Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), entitat que gestiona la Residència Pare Vilaseca.

A l’acte hi han estat presents Marc Castells, Alcalde d’Igualada i President del CSSI, Jordi Ferrer, Gerent del CSSI, i Maria Àngels Riba, directora tècnica del CSSI. Marc Castells ha agraït als marmessors el gest de Mossèn Juncà i ha afirmat que el CSSI destinarà el llegat a inversions per millorar l’atenció i el confort dels usuaris de la Residència Pare Vilaseca.

Josep Maria Juncà, nascut a Igualada l’any 1923, es va ordenar sacerdot l’any 1950 i va demostrar durant tota la seva vida la seva voluntat de servei en múltiples punts de la demarcació de Barcelona, com a representant del sector més progressista de l’Església. Va servir a Capellades, Vilafranca, la Parròquia de la Concepció de Barcelona, Santa Maria de Corbera, Sant Sebastià de Verdum de Barcelona, parròquia que ell va fundar i on va reconstruir el temple, i posteriorment servint 33 anys com a rector de la Parròquia de Sant Agustí de Barcelona. Gràcies a la seva valentia es va poder fer la reunió constituent de l’Assemblea de Catalunya en aquesta parròquia situada al cor del Raval el 7 de novembre de 1971. L’amplia nau va quedar a disposició dels polítics i membres d’entitats, sindicats i associacions, que van ser capaços de posar-se d’acord en quatres punts, que clars i concisos van esdevenir el programa unitari de les forces democràtiques de Catalunya i van servir com a plebiscit implícit en les primeres eleccions.

Avui en dia encara es recullen els fruits de les diverses iniciatives que Mossèn Juncà va posar en marxa. L’Església, la família i Catalunya van ser els pilars de la seva vida, servint-los amb dedicació i fidelitat. Ja de jubilat va residir a la Residència de les Germanetes dels Pobres, però va continuar la seva tasca pastoral i dedicà temps a altres de les seves passions: la lectura, la música i la investigació històrica, la qual el portà a publicar diversos llibres. En els darrers mesos de la seva vida, la seva salut es va anar deteriorant. Darrerament residia a la Residència Pare Vilaseca d’Igualada, per estar ben atès i més a prop de la família. Les seves germanes i nebots mai el van deixar sol. Les seves exèquies van tenir lloc el passat 3 d’octubre a la parròquia de Sant Agustí de Barcelona i se celebrà una missa en sufragi de la seva ànima el 4 d’octubre a la basílica de Santa Maria d’Igualada.

CSSI · Av. Gaudí, 26 · 08700 IGUALADA · Tel. 93 8045515 · Fax 93 8076560 · cssi@cssi.cat

Traductor